Tersondol Montot Kereta Orang, Honda City Pulak Tu..

Salam Ramadhan..

Ni kali kedua Orange terlibat dengan kemalangan.. yang pertama dulu masa belum kawen.. orange yang kene sondol.. tapi kali ni Orange yang menyondol.. sadis..

Benda ni berlaku kat jalan loke yew..depan viva cheras tu.. pertengahan bulan empat..aku tak tahula aku ni kenapa.. rasa macam dah tekan brek masa berhenti..lepas tu aku tunduk bawah jap.. dan dan bunyi berdentum.. memang alfatihah terus la jawabnye..

Menyondol lak kete honda city...monangeh..

bumper dia nak tercabut..

bulatan tu kesan kemek yang aku hentam..

dan bonet kereta dia tak leh tutup...

kitorang settle luar je..sebab masing2 nak kejar amik anak2...dan aku sayang NCD akuuu..hahahaha..naseb la dapat owner honda city yang baik.. doktor kat seremban..perempuan..aku tak tahula hospital ke klinik.. tapi memang baek sangat.. lembut je orang..

balik balik dia cakap, itu mungkin ada perkara salah yang dia buat, ALLAH nak balas..alahai..insaf jap aku baca wasap dia..

dia mintak RM1000..dia pegang dulu la..aku pon ye kan je..padahal yang ada dalam akaun tu duit gaji laki aku....dia siap cakap, kalau lebih dari RM1000, dia tanggung balance dia.. kalau ada lebih duit aku, dia pulangkan...baek sangat doktor ni.. alhamdullilah aku jumpe owner yang baik... kalau dapat driver laki, mati kejung aku kat situ kene marah agaknye..

dan baru je beberapa hari dia bagitahu kos baiki kete dia.. semua total rm960 pada resit yang dia snap.. aku dah, ok ok, rezeki aku rm40 je.. tapi dia cakap itu termasuk polishing RM 160, jadi belen duit aku ada RM 200 lagi..alhamdullilah, jadi la dari takde.. duit gaji laki aku tuu okey untuk bulan Mei ni..

dan untuk bulan Mei, berjimat cermat la kami laki bini.. ;(






Post a Comment

0 Comments