Followers

January 18, 2018

Pengalaman Buat Ujian Pap Smear


hihi..diseru untuk melakukan ujian pap smear oleh nurse masa bawak adik beby g check up last week..nurse suruh buat time tu jugak..ya ampunnn la kalau nak buat on da spot..iolls tak bersedia mental dan fizikal..lagi-lagi membayangkan sakit kot pap smear ni...alahai..

finally, nurse bagi tarikh hari ni..hihi.
debau-debau seminggu takot sakitnye pap smear ni..
siap tanye geng2 yang penah buat pap smear..semua cakap tak sakit..tapi penerimaan orang berbeza kot kan...

first, macam biasa, daftar kat depan..

lepas tu terus je pergi kat bilik rawatan..

debau tak abes-abes..malu pon ye gak..
malu la hoi nak bagi orang tengok kita punye.. -_-'

ini lah alat-alat untuk ujian pap smear..seram nengok muncung itik tu...

sakit ke idok buat pap smear ni?..

jawapannye : tak sakit pon..

penat-penat je aku membayangkan sakit macam kene seluk time nak bersalin..
padahal, takde la sakit pon..
sakit lagi kene seluk...
kene rilekskan badan..

jangan angkat punggung jugak..
jangan kemut..

kejap je..tak sampai 10 minit pon..
dah settle..

tapi malu tu lama la jugak dengan nurse..hahah..

dah la check up anak dengan nurse yang sama..ahaiiiii...

jadi uolls, jangan takut nak buat pap smear...
takut la jika kita tak berupaya untuk kesan dari awal kanser servik ni..

Share:

8 komen:

MizzTina said...

adeh, kite xbuat lg ni.. mcm seram lak

InaYusoff said...

takde ape nak seram pon..

tak sakit pon tina..

yang seramnye cuma nak bagi nurse nengok kita punye..hahah

Anonymous said...

kena salin pakaian tak buat pap smear?

InaYusoff said...

tidak..
bukak sepentot je,,
hihi

Anonymous said...

bukak depan nurse ke?segannya....

InaYusoff said...

hihi..memang segan..
tapi sebab demi kesihatan..
segan sekejap la..

Anonymous said...

shave apa2 yg patut sebelum jumpa nurse buat pap smear.nanti malu kena sound dgn nurse.

Anonymous said...

saya tiap2 tahun buat pap smear.setiap kali kena singkap kain dan tanggal panties dpn nurse