Followers

January 15, 2018

Kakak Safiyya Ke Sekolah

chentadea.blogspot.com
my girl..

Lewat sikit nak apdet pasal hari pertama kakak ke sekolah..

Hari pertama sekolah kakak pada 3 Januari 2018..lewat sehari. Aku ambil cuti..Excited anak nak sekolah, padahal tadika je ..

Kejut bangun pagi, siksa la jugak..sebab dia dah terbiasa bangun lambat, ye la, tido pon lambat..tengok ultraman memalam...

Sampai je tadika, makpak tak boleh nak tunggu, cikgu terus tutup sliding door...tapi still leh nampak dari luar..terpinga-pinga anak ibu..sikit-sikit pandang ke luar..tangan berpintal-pintal..agaknye memikir, kenapa ramai sangat kawan kat sini...

alhamdullilah..kakak tak menangis..

sebak weh..
disebabkan taknak sebak lelebih, aku p makan dulu dengan asben..

balik tu, singgah jap ke tadika. still lagi dia terpandang-pandang ke luar pintu..alahaiiiii...

tapi pandai pulak tu tunjuk isyarat good kat kami makpak dia..hahaha..

lega rasa..

hmmm..aku rasa antara aku dengan abahnye, abahnye lagi penyabar layan kakak...

aku kalau kejut, tak bangun, memang angkat je masuk ke dalam bilik air, abahnye siap pujuk-pujuk bagai..kemsalam la aku macam tu, mak kejar waktu nak...

dah masuk dua minggu sekolah ni, masalah cuma satu, time nak bangun pagi je, lepas dah settle mandi, dia semangat je nak pergi sekolah...eh..dua masalah, iaitu terbabas kencing..hari-hari kene ingatkan dia, kalau nak kencing, cakap dengan cikgu..moga tiada lagi kes kencing di sekolah..

aku harap kakak dapat menerima ape yang cikgu ajar..aku sangat takut kalau anak aku tak dapat menerima arahan...sebab bagi aku dia still anak kecil lagi...

moga kakak diterangkan hati untuk belajar ye kakak..




Share:

0 komen: