Followers

January 16, 2018

Cerita Pengasuh Baru

Assalamualaikum..

Dulu aku rajin up kan kisah pengasuh yang kuat bercuti tu..hiks..

Pengasuh baru ni anak-anak panggil MAMA...

Alhamdullilah, aku puas hati dengan dia..jenis tak banyak bunyik..
aku pon malas nak berbunyik..kihkih..

kita sama-sama tolak ansur..

Untuk pengetahuan, dia belum lagi pernah bercuti selama 3 bulan jaga anak aku..aku je yang bantai bercuti..kahkah..

yela selama tiga tahun lebih, cuti tahun tak sempat nak ke hujung tahun, kali ni, alhamdullilah, berjaya mengumpul belasan cuti tahun hingga hujung tahun, maka bercuti la kita..

Entahla dengan pengasuh yang ni aku tak rasa something yang tak best..rasa macam lega je...

Kalau yang dulu, nak amik anak pon, berbalah dengan hasben padahal depan rumah je..

chentadea.blogspot.my
chentadea.blogspot.my

Dua dua baju ni Pengasuh bagi..iolls terasa suprise sangat sebab dua hari p amik anak nengok anak pakai baju baru..hihi.. Masuk hari ketiga,baru nampak pakai baju sendiri..kijam aku kalau hari hari nak baju baru semedang..

Kakak da masok sekolah ni..tinggal adik beby jela kat rumah mama..dulu ada kakak, dua org dicaj 600..ni adik sorang je rm350..kehkeh..

Actually aku dah siap sedia mental dan fizikal bab upah pengasuh..zaman sekarang,upah jaga anak boleh tahan..

Sebab tu cukuplaaa anak dua sajeee..haha..
Kalau tigo, da seribu duit jaga anak..tak masuk pempes,susu,makan pakai....kojo macam tak kojo..kalau tak kojo,mana nak dapat duit bli pempes segala hal..

Hailaaa ekonomi..
Share:

0 komen: