Followers

March 9, 2017

Tiga Check Up Dalam Masa Seminggu

dapat bayangkan tak betapa penatnye ibu mengandung ini... -_-' .. lone ranger okey...sorang-sorang...alone...


Isnin (27.2.2017)

Check up biasa kat KKIA..

Rabu (1.3.2017)

Check up biasa di Hospital Kajang...time ni kantoi gula tinggi..kehkeh..siap kene ugut dengan doctor untuk ditahan wad...dalam kepala terbayang kerja yang tak settle lagi kat opis..cannot la doc...takpe doc..saya kawal makan (kononlaaaaaa)...

lepas tu doc suruh check mata kat hospital serdang pulak..aduidui...OMG..dah kenapa pulak..ingatkan terlepas la dari kena check mata...tapi kene gak...ibu mengandung yang ada diabetes, memang wajib check mata...

malas nak pergi hospital serdang..sebab parking sangat hazabedah....doc bagi MC untuk terus ke serdang amik tarikh appointment..tapi iolss malas sangat dan ada hal lagi penting hari tu...MC dapat tapi tak p pon hospital serdang...

Jumaat (3.3.2017)

Pergila kita ke Hospital Serdang untuk amik tarikh appointment..7.00 Pagi dah gerak dari rumah...dalam 7.45 sampai..parking hazabedah..dapat parking kat celah-celah pokok...tayar pon berlumpur...takpela..asalkan ada parking.. -_-'..gtu konsepnyee.....dari kena parking kat selekoh luar hospital serdang...lagi haru...

8.00 p kaunter.. nurse kata kena tunggu doc even untuk amik tarikh temujanji pongggg..... dalam jam 9.00 pagi baru doctor ada...alahai....naseb baikla bawak bekal dari rumah..kita p cafe hospital..ngap sorang-sorang..sedeh tak?...hahhahha...dulik pe kan...

dalam jam 9.15 gitu kot..nombor dipanggil...masuk bilik doctor..doctor suh check mata hari tu jugak...sebab kandungan dah 33 minggu..dah lewat sangat untuk amek next tarikh...alhamdullilah..tak payah la memikir nak datang hospital serdang lagi..

jam 11.30 settle check mata...alhamdullilah..mata masih dalam keadaan okey...jumpa lagi empat bulan akan datang untuk next appointment...fuhh lega...tapi aku pon tak tau aku nak p ke tak nanti..i hate hospital.. err sebenarnye i hate parking hospital yang hazabedah.....kehkeh...

okey..
siap sedia pulak minggu depan (dua check up dalam seminggu) ...

Share:

0 komen: