Followers

March 21, 2017

Number Two | 16 Hari Lagi

Serem..

Doakan Yang Baik-Baik..

Ingatkan lagi tiga minggu..
tapi lagi dua minggu rupenye nak jumpe baby dan melalui fasa pantang yang menakutkan.. ;p

no more check up kat hospital dah..
lepas ni klinik je..

dah turun tanda..
baru p spital..

aku lagi suke check up spital dari kkia..

sekarang ni berat baby tak tahu dah berapa kilogram..
last check up kat hospital hari tu, doctor tak scan..
pergi klinik pon doctor tak scan.. sodih..

doakan...



Share:

March 9, 2017

Tiga Check Up Dalam Masa Seminggu

dapat bayangkan tak betapa penatnye ibu mengandung ini... -_-' .. lone ranger okey...sorang-sorang...alone...


Isnin (27.2.2017)

Check up biasa kat KKIA..

Rabu (1.3.2017)

Check up biasa di Hospital Kajang...time ni kantoi gula tinggi..kehkeh..siap kene ugut dengan doctor untuk ditahan wad...dalam kepala terbayang kerja yang tak settle lagi kat opis..cannot la doc...takpe doc..saya kawal makan (kononlaaaaaa)...

lepas tu doc suruh check mata kat hospital serdang pulak..aduidui...OMG..dah kenapa pulak..ingatkan terlepas la dari kena check mata...tapi kene gak...ibu mengandung yang ada diabetes, memang wajib check mata...

malas nak pergi hospital serdang..sebab parking sangat hazabedah....doc bagi MC untuk terus ke serdang amik tarikh appointment..tapi iolss malas sangat dan ada hal lagi penting hari tu...MC dapat tapi tak p pon hospital serdang...

Jumaat (3.3.2017)

Pergila kita ke Hospital Serdang untuk amik tarikh appointment..7.00 Pagi dah gerak dari rumah...dalam 7.45 sampai..parking hazabedah..dapat parking kat celah-celah pokok...tayar pon berlumpur...takpela..asalkan ada parking.. -_-'..gtu konsepnyee.....dari kena parking kat selekoh luar hospital serdang...lagi haru...

8.00 p kaunter.. nurse kata kena tunggu doc even untuk amik tarikh temujanji pongggg..... dalam jam 9.00 pagi baru doctor ada...alahai....naseb baikla bawak bekal dari rumah..kita p cafe hospital..ngap sorang-sorang..sedeh tak?...hahhahha...dulik pe kan...

dalam jam 9.15 gitu kot..nombor dipanggil...masuk bilik doctor..doctor suh check mata hari tu jugak...sebab kandungan dah 33 minggu..dah lewat sangat untuk amek next tarikh...alhamdullilah..tak payah la memikir nak datang hospital serdang lagi..

jam 11.30 settle check mata...alhamdullilah..mata masih dalam keadaan okey...jumpa lagi empat bulan akan datang untuk next appointment...fuhh lega...tapi aku pon tak tau aku nak p ke tak nanti..i hate hospital.. err sebenarnye i hate parking hospital yang hazabedah.....kehkeh...

okey..
siap sedia pulak minggu depan (dua check up dalam seminggu) ...

Share:

March 8, 2017

Batuk Ketika Mengandung

Assalamualaikum ..

tenggelam timbul je la daku di blog ni..
selalu sangat niat di hati nak update tapi bizi nau sekarang...
keje menimbun-nimbun..
almaklumlah nak cuti bersalin..
dan nak dekat due dah..

kang kalau lengah2..
takot terberanak awal..
jadi satu hal pulak kan..

berbalik pada tajuk entry..

siapa pernah batuk time mengandung?..
seksa yang amat kan...

tak tahu ubat batuk mane yang boleh diambil untuk ibu mengandung.. takot effect ke baby..

sengsara rasenyeee...kadang-kadang batuk tak lepas..

patotla cepiya kalau batuk..meragam bukan maen..

minggu lepas p check up..minta sekali ubat batuk..

doc bagi ubat pil je..kalau berbentuk cecair..takot baby tido dalam perot..

alhamdullilah..da semakin okey...


ni la ubat yang doctor bagi.. BROMHEXINE 8 MG

tapi ape-ape hal better ibu ibu sendiri g jumpa doctor...sebab ada gak kawan-kawan aku yang batuk ketika mengandung, doctor bagi ubat berbentuk cecair..

doakan daku selamat bersalin..
tak sabar nak tunggu 36 minggu...
jangan la daku melahirkan baby pramatang.
i is tak kuat..



Share: