Followers

January 24, 2017

Barut Baby Murah RM 3.50 Sehelai

Assalamualaikum..

kandungan berusia 28 weeks pada jumaat ni..cepat nau masa berlalu..alhamdullilah segalanye okey...mohon dipermudahkan sehingga selamat bersalin..i is nebes sangat ni....

bijak nau pergi nengok utube macam mane cara nak meneran...lepas tu alahai, rasa macam perit nau pulak bawah tu time nak meneran..ke time nak meneran tu tak terasa sangat peritnyee... -_-'...

tajuk nak cerita pasal barut..tapi nak melencong lain.. ;p ..


dua parcel dapat minggu lepas...semuanye untuk NUMBERTWO jeee... NUMBERONE sabau ye..nanti ibu soping untuk awak pulak...

satu barut..
satu lagi tu nanti nak cite gak kat blog..tunggu..



ni la haa barut yang murah gile kot..murah kan...sebab banyak dok skodeng..paling murah pon rm5... ni ada promosi RM 3.50 jee..minima order 10 helai..lepas tu free pos....pengsan dok nengok..terus gigil-gigil nak inbox si penjual yang respon boleh tahan laju gak... ;p ..

lepas tu nak menyelit jugak beli barang lain..beli tungku / tuam baby...rm10 je..yang ni aku tak tahu kat tempat lain jual berapa..tapi dah alang-alang tu..beli sekali je terus..bantal tu pun sama RM 10 saje....

hari ni order..esok sampai barang...suke sangat..tak payah tunggu lelame..masa pon jimat...

oh okey..aku beli barut murah gile ni di EBUNAYYA .. boleh click situ untuk terus ke IG dia... ada facebook gak..search je name tu....


btw barut tu tengah promosi sekarang sampai 31 Januari 2017 .. lepas tu harganye berapa jangan ditanyee...

hepy soping!
Share:

January 17, 2017

Edisi Korek Entry Yang DiDraft Dua Tahun Lepas


-------

suami aku kategori so so..
bagi aku la..

ada kekurangan...
kelebihan pon ada..
opecoz..

bab rajin malas ni boleh tahan la cerita dia...

hasben aku ni bagi aku, dia seperti lelaki melayu @ malaysia lain..
lelaki yang bagi pandangan dia, isteri kena buat semua kerja rumah..
-_-'


tapi kenapa time bujang dulu..
boleh pulak dia buat sendiri semua perkara..
-_-'


aku pulak jenis, kerja rumah kena buat sama-sama...bukan la sama-sama sangat..contoh kalau kau makan, mohon pinggan seketul tu basuh...itupun berkira jugak aku..kihkih..sebab rase dah tungkus lumus masak dan kemas tapi ada seketul pinggan orang lain makan terletak elok je..itupun leh ngundang sebek kat hati..teruk nauuu aku ni...


semalam aku tanye dia..

"bang..kalau pinggan seketul je dalam sink..memang tak boleh nak basuh ke.."

diam je beliau..senyap sunyi bagai malaikat lalu...

sentap lettewwwww....


tapi.........


bila aku fikir balik malam tadi...

laki aku ni, dia kalau bab basuh bilik air memang thorbaik...putih berkilat lantai dibuatnyee.......
dia lap sawang dan habuk habuk kat rumah pon torbaik padahal aku dok mentido dalam bilik..kuikui..

yang paling aku respek dan tak sangka asben aku boleh buat ialah..............

JAGA SAFIYYA SELEPAS AKU PERGI KERJA DARI JAM 6.20 PAGI - 8.30 PAGI SINCE SAFIYYA TIGA BULAN LAGI..

----

bulan julai 2017 ni bertambah lagi sorang anak (insyaALLAH) untuk dihandle selepas ibu p kerja..moga laki aku tabah hadapi .. ;)



Share:

NumberTwo | 26 Minggu 4 Hari

assalamualaikum..

pejam celik pejam celik..
dah 26 minggu dah..jumaat ni 27 minggu..

i is suke..
cepatla masa berlalu..
tapi dalam masa yang sama..
risauuuuuu...

doakan yang baik-baik plis...

bulan ni..
tiga minggu berturut-turut check up.. -_-'

alhamdullilah..
dua minggu lepas hb dah naik ke 11.3..

lega..

kali ni kalau boleh nak bersalin normal..
walaupun mungkin mustahil..

nak alert tentang songsang jugak..
nak belajar tentang cara cara nak push..

alangkah bestnye kalau dapat normal..tapi ape yang penting biar mak dan anak selamat dan sihat hendaknye...

tahu tak..sampai sekarang bila pandang safiyya...macam tak percaya aku dah ada anak...ada tanggungjawab...ni nak tambah sorang..minta-minta aku sedar diri sikit yang aku ni dah ada anak dua...nak besarkan anak dengan dunia sekarang yang macam-macam..mohon aku dikuatkan semangat..dipermudahkan urusan dalam mendidik anak-anak..

kakak safiyya...
3 tahun 2 bulan..
still lagi kalau aku nak bangun shi shi tengah malam, dia pon join masuk bilik air..orang cakap, kalau anak menyusu badan memang camgini ea...still lagi tido atas lengan..camno la hye kalau ada adik nanti...

okey bye..takde idea dah...

Share:

January 9, 2017

Mee Kolok Terpaling Sedap Pernah Aku Rasa

Penangan MAHA 2016 Disember lepas buat aku ngigau-ngigau kan mee kolok..

sebenarnye penangan mengidam jugak ni..kali ni kan lain maciam sikit kemengidaman aku terhadap makanan...bebukan je...

Masa di MAHA, duty 9 hari..ada rasenye tiga empat kali aku makan mee kolok..sedapnye la hai..teringat2...sampai tapau bawak balik hotel lepas abes duty... -_-'..

lepas abes MAHA pon..asek meroyan je memasing bila la nak p makan mee kolok ni..naseb baik la kami amik usahawan sarawak yang memang dok kuala lumpur..kalau tak, mampuih la kene tunggu MAHA lagi 2 tahun baru dapat merasa mee kolok...

dia punye mengidam dan terbayang-bayang kesedapan tu, bila mana opismet aku update status kat fb dia da sampai kedai mee kolok tu, aku punyee tak tentu arah, terus p start enjin kereta nak p kedai tu...padahal kedai tu pon tak tahu kat mane, bergantung pada waze..

sekali dah sampai tempat tu, waze lak buat masalah..di bawaknye daku pusing-pusing di situ.. dengan hujan lebat tetibe..dengan aku hanye dengan cepiya jek....kehkeh..bayangkan gelojoh aku...tapi lepas dah menghadapi dugaan sebegitu hebat..maka aku pon dah jadi fedup nak cari kedai tu..kita tunggu next time je laaa...

alhamdullilah...
cuti tahun baru aku ngangkot asben sekali untuk same-same menghadapi dugaan mencari kedai tersebut..kihkih..dua tiga kali pusing jugak laa...

ini la..mee kolok yang terpaling sedappp...tak payah p sarawak..kat key ell pon dah boleh rase....selamat ticket flight...;p .. dah tak mengigau lagi dah nak makan mee kolok....


..
alhamdullah....

kalau nak rase mee kolok terpaling sedap boleh la korang waze sendiri : Dayang Sarawak Corner

kedai ni kat dalam satu bangunan parking warna merah putih dekat dengan lrt sungai besi...kalau tak jumpe gak, korang boleh geng dengan aku...kita pusing-pusing banyak kali dulu..

boleh click SINI untuk tahu lokasi kedai ..
Share: