November 23, 2016

Alahan Ketika Mengandung

aku tak tahu ini dipanggil alahan or ape..

muka aku gatal-gatal..bukan gatal-gatal yang kene garu ke ape..ni macam dalaman nye gatal..macam resdung pulak..

dengan ketiak pon same rase gatal yang amat...

kenapekah?..

memang ada gini ke?..

tak tahan?..

ape korang buat bila kene macam ni?
Share:

November 22, 2016

November 11, 2016

Parking | Peraturan Tetap Peraturan

Malam tadi asben citer dia parking bawah blok...kira kat ground floor rumah la...


Hasben : Abang park kereta dekat bawah rumah..nak park kereta kat luar, undur tak nampak belakang, hujan lebat..

Aku : aiks..boleh ke park, abang takde sticker..

Hasben : takpela...kereta ina kan park luar, kereta abang park dalam laa..dorang kenal kereta abang, tade sticker pon takpe....

Aku : krik..krik...

-tidak ada setiker tidak boleh parking dalam bangunan ini, sekian tq-

nampak nau orang lama yang bagi surat cinta ni (setiker) .. ;p

mendapatla bagi tadi dapat teguran..kihkih..ntah sape la yang dok round nengok kereta mane ada sticker, kereta mane takde sticker....

area rumah aku ni, jangan main-main letak je kereta ye..kalau kereta yang tak penah nampak, sekali berhari-hari park kat satu-satu tempat, memang bakal dipancitkan, dicalarkan dan di buat macam-macam....

kereta aku yang tercongok elok tu pun..yang ada sticker tu pon selalu gak jadi mangsa side mirror dikepak-kepakkan...sakit je hati..macam tak bagi aku park bawah blok je..ape ke hal nye kalau ko nak kaum kerabat kau je park bawah blok...

aku pun ada sesetengah parking kat bawah rumah tu, aku takkan park sebab kadang-kadang mengundang diblock (entry SINI) di pagi hari....padahal parking ada je..ini la dengki kata orang...







Share:

November 3, 2016

Dari Status Reader Blog Ke Friend di Facebook

hey..
siapa pernah macam ni?

sebenarnye aku bukan sejenis manusia yang suke add orang di facebook..sebab aku segan, mane la tahu aku ni tak disukai oleh orang tersebut dan orang tu pulak jenis tak epruv orang yang tak dikenali / disukai ke...nanti i jugak yang segan..

tapi sejak ada beberapa orang blogger yang aku suke baca blog mereka tapi mereka macam tak aktif lagi kat blog..aku rase macam laaa..hey..apo cito la dorang kan....nak gak tahu....

blogger pertama aku add ialah sepet...gile happy sepet epruv..hahaha...sepet bagus tak sombong...sampai sekarang pon gitu..walaupun dia founder seqy beauty...

lepas tu ada la dua tiga empat orang....bagi aku semua blogger yang aku add..semua memang peramah...tak memilih kawan..bukan jenis kekwat..betul, sama seperti ape yang dorang apdet kat blog...

selalunya aku kalau lepas add..aku pm bagitau aku ni reader blog dorang...so bila dorang balas tu..amboi, borak macam dah kenal lame....seronok..

tapi..
aku jarang komen or like status mereka kat fb...

aku suke membaca tapi tak suke mengomen sangat.. ;p

sebab bagi aku, kadang-kadang asik nak like je macam mengampu pulak kecuali kalau status dorang kat facebook tu memang aku suke....kalau tak, aku baca je ... ;p ..






Share: