September 28, 2016

Nur Safiyya | Wean Off

genap dua tahun sepuluh bulan aku berjaya wean off nur safiyya...

nak cakap YEAY pon tak sampai hati...

camne caranye?..

satu malam tu, aku try letak air asam jawa kat n*Ne*..

dia hisap tapi akhirnye dia geli geleman sebab masam dan seterusnye dia muntah-muntah start dari jam 3.00 pagi sampai la ke subuh hari...asyik muntah je sampaikan muntah pon keluar air..pagi tu bagi minum susu pon taknak, bagi roti coklat pon taknak...dia tunjuk perasaan ke ape pon aku tak tahulaa...tapi lembik loyak la dia taknak terima ape-ape masuk perot...

rasa menyesal pulak....tapi sampai bile pulak asek nak bergantung jek...

tengahari gitu dia dah okey..tak muntah-muntah..lega sikit la..

malam dia ada mintak nak n*nE* tapi aku tak bagi..aku bagi alasan sakit...dia nanges tapi takde beriya sangat....

kadang rasa nak menyerah je..sebab kesian...

tapi kuatkan je la semangat...

so sampai sekarang, dia ada gak mengendeng nak ne*e* tapi aku tak layan...nanges-nanges sekejap jek...lepas tu lupe..

tapi habit tido atas badan still takleh tinggal..kadang-kadang nak cari lengan aku jugak...pelik sebab aku tido awal dari dia..tahu-tahu bila sedar, dia dok sedap tido berkepit atas lengan sado mak dia ni..macam mane dia mencelah pon tak tahu... ;p

bayangkan 12kg tido atas badan aku memalam...sesak nafas dibuatnye... ;p


inilah budak sado yang susah nak berhenti menyusu badan... hihi..

semoga awak sihat selalu nur safiyya..aminnn..
Share:

September 22, 2016

Perihal Cashout Nuffnang

assalamualaikum..

nak tanye..
sape ada masalah berkaitan cashout nuffnang..

aku cashout hujung bulan lepas..

dah appear dah kat payment history sebagai unpaid..

tup tup bila aku nengok tiga hari lepas...
jumlah tu dimasukkan kembali ke dalam sistem sebagai earning yang aku belum cashout lagi..
malah jumlah tu berkurangan..

apesal ea jadi camtu..

aku dah hantar ticket pada dorang..
tapi tak reply sampai hari ni..

kalau dulu..
gile cepat balas..

sekarang..
sendu nak membalas..

acik dalam dilema ni ha..

dah la nak guna duit bulan ni hoiii..

apdet : nuffnang dah balas..dia kata aku terlibat dengan aktiviti "fraud".. lawak okey..aku tak pernah terjebak pon...biarlah..tade rezeki...
Share: