November 3, 2016

Dari Status Reader Blog Ke Friend di Facebook

hey..
siapa pernah macam ni?

sebenarnye aku bukan sejenis manusia yang suke add orang di facebook..sebab aku segan, mane la tahu aku ni tak disukai oleh orang tersebut dan orang tu pulak jenis tak epruv orang yang tak dikenali / disukai ke...nanti i jugak yang segan..

tapi sejak ada beberapa orang blogger yang aku suke baca blog mereka tapi mereka macam tak aktif lagi kat blog..aku rase macam laaa..hey..apo cito la dorang kan....nak gak tahu....

blogger pertama aku add ialah sepet...gile happy sepet epruv..hahaha...sepet bagus tak sombong...sampai sekarang pon gitu..walaupun dia founder seqy beauty...

lepas tu ada la dua tiga empat orang....bagi aku semua blogger yang aku add..semua memang peramah...tak memilih kawan..bukan jenis kekwat..betul, sama seperti ape yang dorang apdet kat blog...

selalunya aku kalau lepas add..aku pm bagitau aku ni reader blog dorang...so bila dorang balas tu..amboi, borak macam dah kenal lame....seronok..

tapi..
aku jarang komen or like status mereka kat fb...

aku suke membaca tapi tak suke mengomen sangat.. ;p

sebab bagi aku, kadang-kadang asik nak like je macam mengampu pulak kecuali kalau status dorang kat facebook tu memang aku suke....kalau tak, aku baca je ... ;p ..






Share:

8 komen:

Hunny Kitty said...

kita? kita? hehehehehe

InaYusoff said...

kita dari mane ek kenal..dari ym ke blog ke..dari fs ke ym ke blog..tapi dulu kita salu sembang kat ym kan hunny??

Atie Yusof said...

saya pun selalu mcm tu..kenal dr blog, lepas tu terus add kat FB.. hehe..seronok bila sahabat bertambah...
*salam kenal ya..sy follow :)

Eyqa Zq said...

Pernah! Hehe. Dari blog > fesbuk > skrg jadi rakan karib.
Sorang blogger jd soulmate, sorang lg yg kenal dr blogger jd bisnes partner. Haha.

Owh, rindu old days. :D

InaYusoff said...

@atie yusoff :

aah memang seronok kawan kita bertambah...macam2 kerenah pon ado..
:p

@eyqa : wa..jadi rakan karib tu...sampai camtu sekali ek...

yes..rindu zaman blog dedulu kan..now, mane ntah poie memasing

Hunny Kitty said...

aah YM hehehehe

Orked V. said...

kite pon ade. dari status geng2 blog, ke geng2 same whatsapp (same pregnant) ke facebook, last nye sekarang keje 1 jabatan (lain unit je) tu pon bangunan same.

jodoh tu kan.. hehehehehe

yolanda diego said...

sy pun suka blog. cri review ke. pengalaman org ke. kdg2 je nk komen.