Followers

August 9, 2016

Pencuri Handphone Lakiku


assalamualaikum...

tiga minggu lepas laki aku tercicir henpon kat hospital rehab cheras..
handphone lenovo je...
lenovo pon, kalau ilang, kene gak cari duit untuk beli baru..
zaman sekarang bukan macam zaman dedulu...
takde henpon pon takdehal..

da separuh jalan nak balik rumah(dalam setengah jam lepas tu gituu), baru dia perasan, henpon dia tertinggal kat site..
try kol, tapi dah off..krik..krik...kompom la kan orang dah amik..

sempat lagi amik aku kat umah, patah balik cari kat tempat tu..yela, mane tahu henpon tu terpadam sendiri ke...(padahal bateri tinggal setengah lagi)..

tapi tinggal harapan je la kauuu..

tanye guard..dia kata tak nampak...alahai, site tu pon takde sape kecuali GUARD India tu je masa laki aku abes keje... nak tuduh kang, berdosa...tapi kebarangkalian itu dia besauuuu...

semalam, aku saje log in gmail lakiku...
tengok ada emel dari CM SECURITY..

"someone who tried to unlock your whatsapp"
"someone who tried to unlock your chrome"
"someone who tried to unlock your contact manager"
"someone who tried to unlock your google play store"

banyak lagi weh dia try unlock..

sekali buka emel tu...

ha..amek kauu..

terperanjat iollss..

hmm...

banyak gambar..tapi banyak yang sipi-sipi..
ni aku gabungkan mane yang nampak..
ade yang gelap segelapnya..





ni lokasi henpon lakiku berada hari ni..area cheras gak ni...

ape nak buat yee...
kalau report ke polis dengan gambar begitu je ape dapat..
ke polis malas nak layan sebab dapat detect muko jo...

ke sebab LENOVO je. maka tak payah report..hahahhah...

aku nak up ke facebook..laki ku kata rileks dulu..dia nak p ngadap guard kat sane dulu..mintak cara baik...ye jee..mahu nye nak ngakuuuu...
Share:

6 komen:

Suria said...

scary betul gambar² tu hahahahah adoii mula ingatkan hantu hahahahahhaa.

boleh kot ina buat report police x kira la lenovo ke apa ke kan, ni manusia xde sivil

InaYusoff said...

@Suria

hahahha..kannnnnnnn...
mula2 tengok pon terperanjat...
hahaha..

hehe..tapi asben la takot polis tak layan...

tu yang dia malas nak report..cume nak p gertak dulu..

Mila Hilas said...

haha memang menakutkan la sis..
mmg sah2 la muka bini dia agaknya tu..
dah kantoi..kata xnampak henpon tu...ish..susahnya nak jujur

InaYusoff said...

rambang mata...

itu baru Lenovo..
kalau ipong tu tak tahu la camno rambang nyee..

hehe

cik mah said...

Huarghhh...takut pulak tgok gmbr...aaa tnyalah...hope dptlah kan..

Khairunnissa Kamal said...

kita ada je ni . fb tu da close da. add la yg bru Khairunnissa Kamal . rindu !!