August 23, 2016

Kerja Luar

assalamualaikum..

kerja luar..
benda yang paling ditakuti sejak ada nur safiyya..
kehkeh..

seawal umur safiyya tiga bulan..
ada ura-ura nak kene pergi bengkel tinggalkan anak..
tak tentu arah nak fikir pasal anak nak tinggal dengan sape..
dengan menyusu badan nye...

tapi last-last bengkel tu tak jadi..
alhamdullilah..

dan seterusnye...
sehingga umur safiyya dua tahun sembilan bulan ni..
ada je kene outstation or keje weekend..
menepis selagi boleh...

tapi lame-kelamaan jadi segan....
pergi jugak la kekadang..
weekend or ketika program tu cuti sekolah tinggalkan kat kakak kalau dia takde hal dia..

malas dah nak dengar orang dok perli-perli..
mungkin tak perli..mungkin suke ngusik je..

tapi rase tak sedap hati kot..

jawatan awak ni memang untuk kerja luar..
tapi awak nak kerja dalam opis..
soooo...
acik segan la...

last week,
nama naik untuk pergi program di bukit jalil..

kita terima je laa..

sebab sebelum tu menolak untuk program di sri pentas tarikh yang sama.....
kehkeh..
mengelak sana, kene pulak p sinun..

kalau tak mengelak di sri pentas, mesti dah jumpe pengacara nlko..

bos kata bawak je si kecik..

ya ampun..bos kita tak tahu kot safiyya punye lasak boleh tahan..
-_-'

tapi takpela..
dalam senyum simpul kita terima je laa...hahahah

pagi-pagi buta dah gerak..

dalam jam 8.15 pagi da terpacak di bukit jalil..

chentadea.blogspot.com
ce cari mane safiyya...letih melayan dia maen cak cak kat sini...


chentadea.blogspot.com
cak...
i lebiu sayanggg...sangat-sangat..

chentadea.blogspot.com
selfie dengan dia..
kehkeh..suke nauuu...

perangai ikut ibu bak kata abah nyee...

chentadea.blogspot.com
inilah kesahnyeee time balik..
masok kereta terusss selamat...

aku bukan penat kerja..
aku penat mengejau anak sendiri di tempat kerja..

dont think cadangan yang bagus untuk bawak safiyya kerja luar...
sebab aku rase aku tak buat kerja sangat...
dan aku tak suke keadaan ini...

esoknye tu safiyya aku tinggalkan kat abah dia je...

Share:

1 komen:

sya mimie said...

Klau pergi kje, bawak ank yng tgh Melalak, mmng x jd kje. Hehe..