June 14, 2016

Muslimah Style di Aidilfitri

Hai..

:)
setelah sebulan..baru nak muncul balik..sampai dua entry pulak hari ni ..busy..

Hari ni dah masuk minggu kedua kita berpuasa...sekejap je masa berlalu...lepas tu sekejap je dah nak raya...bila sebut raya, mula la fikir baju raya..eh..aku ni satu hape pon tak de lagi..sedihkan...


bila tengah sedih ni..marila kita cuci mata dan mungkin cuci dompet sekali di laman web online yang jual baju raye...

antara web yang aku terjah ialah web ZALORA.. kemaen acik!..kehkeh..dah name ZALORA kan...tak perlu nak risau pasal kene tipu ke ape ke...dijamin, duit korang takkan hangus begitu saje..


Eh..meh la cerita pasal baju raye...
Kalau tahun-tahun sebelum ni mungkin famous dengan peplum dan cape...Tahun ni mari kita berubah kepada fesyen-fesyen Muslimah Style yang lagi fresh dan menarik....

Fuhh...cecantik betul bajunyeee..kalau la dapat... sebenarnye kalau la badanku kuruih macam mereka.. :p..


Bat Wing
Ini dipanggil bat wing..memang aku rasa trend tahun ni kot.. design ni stylish dan sopan .. stylish tapi sopan ohkay.....ohsem sangat raya kita nanti..haha...rekaan kurung bat wing dan bat wing blouse yang direka dengan potongan yang loose dan pastinya dijamin selesa dipakai oleh sesiapa sahaja yang memakainya.



Cuff Sleeve
Yang ini pulak cuff sleeve..bergayalah kita dengan koleksi kurung cuff sleeve atau cuff sleeve blouse yang juga direka dengan potongan lengan yang lebar. Rekaan cuff sleeve ini mengembalikan nostalgia era 60-an.



Crop
Dan rekaan yang juga amat popular dikalangan para penggemar fesyen adalah koleksi baju kurung crop dan crop tops. Apa itu crop? Crop adalah rekaan yang lebih singkat tetapi loose dan kita boleh temui banyak koleksi baju kurung moden yang kini direka dengan potongan yang agak singkat..



Well...
Sampai Bile Nak BerBaju Kurung Sahaja Di Hari Raya?..


Share:

1 komen:

Hunny Kitty said...

meh la join GA ai..tak kesah tak de IG pun hehehe