May 16, 2016

scammer

last week p giant cheras utama lepas maghrib...

lepas habes shopping..nak keluar je ..ada satu grup tu dok offer..

"kak...amek ni kak.....saye nak bagi beg free je kak..tak payah bayar ape-ape.."

tapi tangan dok hulur kertas...kalau kau nak bagi beg free, hulur le beg free, ni dok hulur kertas dah kenapa..dari situ aku memang dah agak dah ada something wrong..

aku malas nak layan...tapi yang melayannye is abah piyaaaaa lee..sakiti je hati aku..dah terpakse ikot dorang p satu sudut kat situ..bagi beg free, isi borang dan lepas tu terus dok cong ceng pasal produk ape benda ntah...

tengok..........aku dah agak dah.....

lepas tu bagi kami voucher...suruh kami bukak voucher tu....waaa...kami dapat voucher bernilai RM10 (sepuluh ringgit jeeeeeeee) tapi dorang excited macam suami aku dapat voucher seribuuu....

siap kol bos dia..betul ke ada voucher rm10 ni bos..ke bos salah cetak...puiii laa...

aku dah siap hangin-hangin layan piya yang agak lasak..lari sana sini....

yang scammer tu  pass kol  kat laki aku..padahal, dorang tak perasan agaknye, aku dah perasan member sebelah dia pon tengah berlakon call bos....hahahhaha.... nak menipu tak pandang kiri kanan..aku kesian je kat pakcik sebelah asben aku ni..mohon dia tak terjebak laaa...

akhirnya laki aku mintak diri, tak berminat dengan pakej yang dia tawarkan....heheh..

nasib baik la laki ku bijak mengelak diri..kalau dia tak bijak, aku yang akan jadi raksasa kat situ..... gituuuu....

esoknye tu, aku gugel kat internet..ewah, berlambak penipuan cara camni..tapi yang menyedihkan ialah yang jadi scammer ni ialah orang kita, orang melayu jugak, tergamak dia tipu bangsa dia sendiri kan....



Share:

3 komen:

orked violet @ SYA said...

penah kena time blaja.

rimas gile.

tp time tu student, sya layan kan.

skrg, hmm.. klw kite ckp xnak, ko push jugak mmg mintak kite buat2 histeria kt tgh2 mall. konon ade spirit tgh possess. hahahahahaha

InaYusoff said...

hahah..
kelakau la sya ni..
siap nak buat histeria...

QasehnyaRania said...

saya pnh gak kene gini masa mula mula kawin dlu. kat area tesco puchong
mcm ni la caranya. bila kita dpt baucer tu konon kene g ofis dorng. pastu, blh ambil brang bla. bla..

sudahnya kita blah gitu j..
geram
skrg ni bla nmpak, mmg lari lelaju.mals nk melayan.kang melayan.. tak pasal pasal kene sedas