February 22, 2016

Tolong | Jangkitan Kuman Pada Breast

siapa penah kena infection kat breast?..

aku menyusukan safiyya sebelah kiri je sejak dari dia lahir hingga kini...sebelah kanan masa mula mula dulu hanya pam...inverted nipple gitula nasebnye kan...safiyya memang taknak langsung menyusu yang belah kanan...

rabu minggu lepas aku perasan breast sebelah kanan aku sakit sangat..sengal...menyucuk2....berlarutan sampai khamis malam sampai membawak ke demam....huhuhu.....kat bahagian dalam macam membengkak keras...

siapa penah kena demam bengkak susu..mesti tahu camnee sakitnye dan membengkaknyeee...uhuii...menanges den dibuatnye...

mungkin ini disebabkan ada susu basi dalam tu..aku agak jeeee..tapi kenapa setelah safiyya dua tahun tiga bulan baru breast ni membengkak?...

malam tu aku tuam..makan panadol baru dapat tido..

jumaat pagi pergi kelinik sebab nak MC satunyeee...nak save cuti tahun..malas nak EL...sebab kedua mestila nak ubat...tak tertahan nak telan panadol saje...

doctor cakap ada infection..bagi ubat antibiotik, tahan sakit dan susut bengkak dan ubat sapu...

kalau tak okey lagi..suruh datang hari isnin (hari ni le tuu)...tapi aku tak p pon..rase macam malas nak p..nak abiskan dulu ubat antibiotik baru nak ngadap semula...

hari ni still bengkak lagi dan kalau tak makan ubat tahan sakit, maka akan menanggung sakit la aku.....

nak tanye..

pernah tak korang kene begini..ape yang korang buat?..

bila dah jadi camni...aku terfikir camne la nak wean off safiyya.....takot pulek menjangkit ke sebelah kiri...

korang dulu masa wean off anak, takde jadi gini ke?..



Share:

2 komen:

Hunny Kitty said...

sedihnya nak wean off....huhuhuhuhuhu..p la pakar sakit puan u check bebetul. i kan masa kat nicu hari tu ada sesembang ngan mommies kan penah sorang tu operation sebab ada susu beku dalam breast dia....takut lak dengar.

Eh hari tu kan ai ada terbaca ada jual alat yg leh kuarkan nipple yg inverted tau..kat mana tah lupa dah...

btw u pakai lagi tak marvel u tu? i nak beli la main unit dia kalau ok lagi...susah lak bawak spectra tu bulky lak rasanya n agak sakit...hehehe

QasehnyaRania said...

dalam proses nk wean off juga. tinggal 3 bulan lagi je.. mudah mudahan emosi ummi dan anak kuat. hiks

pernah gak rasa bengkak susu tu.huhuhu

sama ngn mmber kite la.bby dia just nenen sebeelah kri je. belah kanan x mo. tapi x sure plak dia sakit ke tak seblah kanan tu..