February 11, 2016

Seqy Beauty | Bb Cream

kehkeh..
punyela terpengaruh dengan testimoni..
lepas tu ada harga runtuh pulak..
menggigil rasenye kalau tak beli..

;p

kebetulan pulak mase tu rase duit ada lebeh..
ape lagi..
saye rase saye perlu miliki!..

kalau ikutkan lame dah nak beli..
tapi..
mase tu kadang-kadang perlukan duit untuk benda lain..
hold la dulu..

bagai nak gile jugak la aku cari siapa yang leh COD area selayang waktu kerja, area cheras after opis...gile punye nak jimat tak nak bayar duit pos...hahahaha...

ada dua orang agent seqybeauty pm aku kat fb..tapi dua dua tak boleh nak cod waktu yang aku mintak..

akhirnye pagi tu berusaha aku cari agent area selayang...

yeah..finally..

naseb baik la akak tu cuti sebab malas nak harung batu caves sebab thaipusam..rejeki akuuuu dan rejeki akak tu jugak...


ni masa hari pertama dapat bb cream..
excited dok sapu sampai tak sapu keliling mata...gelojoh.

eh..aku amik code 3..
code yang gelap dari yang lain..

mula-mula minta akak tu suggest warna ape yang sesuai....dia kata takpe..nanti dia bawak tester..tapi dia cadangkan amik code 3 sebab orang yang putih pon amek code 3...apatahlagi aku yang itam itam si tampuk manggis ni..

ape ea boleh nak cerita pasal bbcream seqy beauty ni..

benda paling best ialah KULIT MUKA TAK BERMINYAK sangatt.....kalau cakap tak berminyak langsung tu tipula kan..tapi memang sikit je pon minyak..or maybe ikot kulit sesetengah orang....

rase best je pakai...takyah risau bercapuk ke ape ke...

mula-mula memang rase macam apesal macam putih nau dakuu...tapi lame-lame macam dia meresap dan tadaaaa, maka cantik la macam rupe siti nurhaliza...

nanti kalau ada duit lebeh nak beli barang-barang seqybeauty yang lain...slow-slow..sebab aku rase macam best pulak produk seqy beauty ni..

tapii..
aku nak cakap satu je pasal penutup bbcream ni..selalu nau tercabut...ke aku yang ganas?.. ;p...



Share:

3 komen:

misz sheyla said...

haah ...sy pkai pun pnutup die slalu tercabut... tapi pakai xlame pun sbb xsesuai sgt ngan saya...dulu mase beli ade satu colour je..

InaYusoff said...

@misz sheyla

eh same eh. tercabut gak..hih..

tula dia macam tak ngam lagi..mebi sepet boleh tambahbaik bab ni..

tula..ada seteng orang tak sesuai..kita sesuai orang tak sesuai..

azizah green line said...

Wahhh.. kita pun pakai seqybeuty ni.. mmg krim dia tak berminyak kan.. tahan lama..