February 10, 2016

Ku Pening..


pengasuh cuti tiga hari minggu ni..
bersebab..
tapiiiiiiiiiii....
ntahla..
tujuh hari dah cuti setakat hari ni...

next year aku plan nak hantar safiyya ke taska / tadika..
ape-ape pon takpela..

next year safiyya empat tahun..
tapi kalau ikotkan ujung tahun baru empat tahun..
so kesian sikit la cepiya, umur tiga tahun dah masok taska / tadika..

sabtu lepas..
sampai jam 2.30 pagi..
aku dok gugel taska / tadika area selayang or cheras...

padahal bagi aku, baik aku p tanye sendiri kan..
tapi rase macam awal sangat..
baru awal tahun 2016..
nak sekolahnye 2017..
excited mak cepiya ni..

kakak aku suh masuk kat taska dia je..
tapi aku fikirkan jauh bebenau sampai ke gombak nun..
aku nak patah2 balik lagi...

nak try area bandar baru selayang..
mybff cadangkan pasti kat bbs..

tapi nak ke dorang terima anak umur 4 tahun..

dan aku kene ajar dah cepiya untuk free pempes..

tapi kadang-kadang terfikir gak..
kalau hantar area selayang..if aku outstation camne..
takkan la abah safiyya nak hantar...

tapi.
kalau hantar area cheras..
kene cari yang daycare la...

sape plak nak amik dia kat taska nun kat cheras pastu antar umah pengasuh..

if next year dah start sekolah pon..
aku tetap takkan hantar kat pengasuh tu..
insyaALLAH..
tolong bagi aku kekuatan..hahahahahah



Share:

2 komen:

cik mah said...

Dilemanya...mcm kakak cik mah..die hantar taskanjuga masa 3 tahun...smlah..ank die hujung tahun br 4 tahun...

InaYusoff said...

@cik mah

kan..memang dilema sangat..

saye rase kesimpulan untuk pengasuh asek cuti ni..mmg hantar anak ke taska je cikmah...

:(