January 21, 2016

Jangan Jadi Seperti Safiyya


chentadea.blogspot.com
hai..
nama saya nur safiyya..
safiyya ikot ibu pergi opis kelmarin..
habes satu opis safiyya jenjalan..
penat ibu kejar safiyya..

safiyya syak berat ibu turun sekilo hari tuu..

chentadea.blogspot.com
bila safiyya tak dapat ape yang safiyya dapat..
safiyya guling-guling depan lift..
safiyya tak kira....
asalkan safiyya dapat ape yang safiyya nak..

safiyya syak ibu mesti marah safiyya dalam hati..

JANGAN JADI SEPERTI SAFIYYA
kesian ibu
--------------------------------------------------------

uhuii..
masalah aku dengan pengasuh yang kerap bercuti tak habes lagi..
same gak macam tahun lepas..tahun ni januari pon, cuti aku dah habes empat hari...

yang safiyya dok melentang depan lift tu dua hari lepas..
pengasuh apply untuk half day...
memang tak dapat la aku nak tunggu half day kalau sebelah pagi..
hasben pon ada hal..tak boleh nak tunggu..

nak taknak kene bawak gak ke opis..
gile kau nak cuti lagiiiii..
malu la hoi..
tapi malu gak bawak dia ke opis..

bawak safiyya ke opis ni mencabar betul..
penat dia boleh bawak ke seminggu..hahahha..
melampau pulak aku ni..

safiyya jenis lasak kemaen....
semua cakap dia macam laki..
-_-'

ada yang tanye,
aku ni tak garang dengan anak kee..

kehkeh..
safiyya ni dah banyak kali kene cubit...
tapi acah acah je la..

marah jangan cakap la..

tak tahu dah lagu mane nak buat tentang keaktifan dia tuuu..

takpela..bio aktif jangan pasif...
pening gak memikir nanti...


next entry..aku cerita ape perkembangan safiyya dua tahun dua bulan ni..




Share:

6 komen:

cik mah said...

Susah ek klau pengasuh asyik cuti...safiyya...aktif ek awk..

InaYusoff said...

susah cikmah...
rase nak tukar pengasuh..
tapi susahhh sebab dia dok depan umah jeee..
segan iolss nanti..

aah..
dia aktip sesangat...
kalau pegi mall tu, memang bertabah sesangat..

misz sheyla said...

klau htr pengasuh mmg gitu la nasib nye..huhu..tapi pengasuh kite klau nk cuti die akan cari kawan2 die yg boleh jage anak kite...lepas tu kite decide la nak htr kt mne..

InaYusoff said...

eh..senang la gitu sheyla..ada pilihan jugak kalau takde cuti tahun dah..

bagos la..

ni saye..kene pk sendiri mane nak letak anak..
letih..

Mila Hilas said...

safiyya ni sebaya anak sy gak la yer..anak sy 2y 9m... hehe..kira tahun ni dh 3tahun la..blh da tu nak dpt adik pn hehe

InaYusoff said...

hehe..
kan..
tulaa..
mmg nak bagi kawan tok dia pon.
dan rasenye dah boleh berdikari sket kan..
risau takot dia nak menempel je nanti..
:p