Followers

January 28, 2016

Antara Azam Tahun 2016 | Bagi Adik Kat Safiyya



amin......

ahaiiiii..
tahun lepas kemaen lagi kata nak plan bagai..
tanye pasal pil perancang la..itu la ini laaa...

sekali hujung tahun 2015..
rase nak menambah anak tu membuak-buak..
kehkeh..

dan dan bulan dua belas terus tinggalkan pil perancang...
mental separuh dah ready nak mengandung..
separuh lagi masih was was..

kenapa tetibe je?..
sebab kesian nengok safiyya maen sorang-sorang kat rumah...
itula alasan terkuat sekali..

alasan tak kuat bila dah rindu benau dengan bau beby..bila fikir umur pon dah meningkat...ape nak tunggu lagi....kalau anak dah dua, boleh la ditahan tahan..ni anak baru sorang...-_-'

kebetulan pulak..
bulan ni period tak datang lagi..
lewat seminggu dah...

punyela bedebauuu tuuu..
bedebau sebab perasaan was was nak mengandung tu still ada..
hehe..

hati berbelah bahagi nak check..

kalau ngandong camne..
camne dengan safiyya...
sape nak tunggu dia kat rumah kalau kene masuk wad..
macam-macam plak den memikir..

finally..
kuatkan ati p farmasi beli upt..
kemaen la aku ayat "kuatkan hati"..hahahahah...

NEGATIF

heh..
usaha untuk bulan januari 2016 belum berhasil..

kita tunggu untuk bulan februari 2016 pulak..
Share:

January 21, 2016

Jangan Jadi Seperti Safiyya


chentadea.blogspot.com
hai..
nama saya nur safiyya..
safiyya ikot ibu pergi opis kelmarin..
habes satu opis safiyya jenjalan..
penat ibu kejar safiyya..

safiyya syak berat ibu turun sekilo hari tuu..

chentadea.blogspot.com
bila safiyya tak dapat ape yang safiyya dapat..
safiyya guling-guling depan lift..
safiyya tak kira....
asalkan safiyya dapat ape yang safiyya nak..

safiyya syak ibu mesti marah safiyya dalam hati..

JANGAN JADI SEPERTI SAFIYYA
kesian ibu
--------------------------------------------------------

uhuii..
masalah aku dengan pengasuh yang kerap bercuti tak habes lagi..
same gak macam tahun lepas..tahun ni januari pon, cuti aku dah habes empat hari...

yang safiyya dok melentang depan lift tu dua hari lepas..
pengasuh apply untuk half day...
memang tak dapat la aku nak tunggu half day kalau sebelah pagi..
hasben pon ada hal..tak boleh nak tunggu..

nak taknak kene bawak gak ke opis..
gile kau nak cuti lagiiiii..
malu la hoi..
tapi malu gak bawak dia ke opis..

bawak safiyya ke opis ni mencabar betul..
penat dia boleh bawak ke seminggu..hahahha..
melampau pulak aku ni..

safiyya jenis lasak kemaen....
semua cakap dia macam laki..
-_-'

ada yang tanye,
aku ni tak garang dengan anak kee..

kehkeh..
safiyya ni dah banyak kali kene cubit...
tapi acah acah je la..

marah jangan cakap la..

tak tahu dah lagu mane nak buat tentang keaktifan dia tuuu..

takpela..bio aktif jangan pasif...
pening gak memikir nanti...


next entry..aku cerita ape perkembangan safiyya dua tahun dua bulan ni..




Share:

January 14, 2016

Cerita Atas Jalan : Signal


masuk tak bagi signal..
itu dah jadi kebiasaan....
macam kan aku boleh baca isi hati dorang..

dan ada jugak jenis, makin aku bagi signal..
makin kau lajuu tak kasi masuk..
ntah ape pendengki sangat...
padahal lepas tu stuck jugak depan aku...

mental dengan jem..
dengan perangai manusia atas jalan ni..

selamat pagi!
Share: