December 21, 2015

Mungkin

Mungkin sebab awak awak org yg penting dalam hidup saya..
Sebab tu saya jadi bisu begini..

Mungkin sebab awak awak orang yang saya sayang...
Sebab tu hati saya terperuk begini..

Mungkin sebab itu ini yang sukar saya jelaskan..
Sebab itu saya kaku begini..


Saya jadi kaku sebab setiap kali saya nak luahkan..airmata tak henti..lajuu...

seperti sekarang....




Share:

Anak Jadi Kawan?

Malam tadi aku buat perangai sikit..

Tetibe malam tadi airmata murah..

Datang safiyya seolah2 bertanye kenapa aku sedeh..pot pet pot pet dia cakap..dengan mimik muka..angguk-angguk..hahaha..sweet angat tapi ibu x faham sepatah haram...

Lepas abes potpet..dia kesat airmata aku dengan baju yang dia pakai...

Ololololo....
Kamu da besar rupanya sayanggg...

Walaupun tak pandai lagi cakap tapi sangat memahami...
Share:

December 15, 2015

cuti lame nau nau

cuti empat hari terus menerus tanpa tolak cuti tahun siapa yang tak suke..lagi lagi aku tengah pertahankan baki cuti yang tinggal dua hari untuk tahun 2015 ni..sampai opis pagi-pagi dah terus teringat kat cepiya...empat hari dok berkepit dengan dia je...

suh abahnye snap gambar hantar ke wasap..

http://chentadea.blogspot.com
muka toya jee...baru bangun tido lettewwww..

http://chentadea.blogspot.com

alahai..terus terbau bau masyam musyuk dia....

rindu betul....
rambot pya dah lebat...jadi rimas la pulak..haha..dulu botak risau...dah lebat rimas...manusia tak pernah puas ..hahahahah.... plan nak beli cekak rambot je nanti..tapi hari tu sepupu dia nye cekak pon dia siap patahkan...gundah gulana mak kau ni cepiya...

bisnes pon dah lame cuti..sebab sibuk dengan event opis..stress sikijap dengan kebizian event opis ni..tinggalkan cepiya empat hari tiga malam...tapi ade dia heran dengan ibu nye ni...nan ado..gembira je dia kat umah ummi..macam macam aktiviti buat..mandi sungai..mewarna..men basikal....dengan ibu, mane nak dapat....

http://chentadea.blogspot.com
mandi sungai kat kemensah....gembira betul sampai tak nak naik...

http://chentadea.blogspot.com
main beskal dengan kak icha...dulu kak icha jadi modal blog ni...haha..sekarang dah jarang cerita pasal kak icha..

http://chentadea.blogspot.com
makan kepci dengan tangah, tak ica dengan bang ahmad..

http://chentadea.blogspot.com
ee..tak malu nampak sepentot...


sabtu yang baru lepas ni bawak cepiya mandi manda kat a famosa...tapi tak amek gambar pon sebab henpon tertinggal kat rumah dan tak rajin pon sebenarnye nak snap gambar di kala tengah bergumbira berendam...

-_-'..




Share: