November 19, 2015

Nur Safiyya | Mandi Laut

Assalamualaikum..

lama nau tak cerita pasal omey omey ibu ni..
dah tak tahu nak cerita ape pasal safiyya ni..
banyak nau feelnyee sekarang...

last week mandi laut kat kampong sajo...
namo jo rumah dekat dengan laut..
tapi...
tiga empat lima tahun sekali baru jejak laut...

orang laut dah jemu dengan laut..
nak mandi air terjun..
takot kencing tikus pulek...

chentadea.blogspot.com
gambar bulan lima lepas....rindu la rambot yang ni....ni dengan sepupu sepupu safiyya belah asben....belah asben semua kecik kecik lagi..safiyya cucu ketiga nenek dan atok belah tanjung....

kalau belah daku...dah cucu ke empat belas.....meriah!..

chentadea.blogspot.com
eksaited okey cepiyaa....pegi laut pon dengan umminye..bukan dengan ibu..daku kene tinggal...lambat nau tunggu abah..sampai-sampai je dah selamat dalam laut.....jenis tak takut air..ni first time dia mandi laut..yang bulan lima tu main pasir je....

nak ajak balik pon payah...menanges....

happy nengok cepiya sukeee mandi laut...ada gak la aktiviti dia time balik kampong..kalau tak, dok rumah saje....

rasa nak repeat lagi lain kali tapi............

chentadea.blogspot.com
wif abang iman..ni sepupu belah kuala....kemaen montel abang iman..kihkih..dulu kekecik ensem comel..dah makin besau ni, kemaen lak pejal badannye..

tu gaya cepiya kalau orang nak amik gambar....peace okey...peace kat idong... -_-'


chentadea.blogspot.com
penat maen rehat jap....
tak boleh nak beriyee...
penat kang kau cepiya...



rasa nak repeat tapi...

tapi......nak tahu sebab ape ada tapi...

sebab sejak mandi air laut tu..safiyya malam malam meragam sampai la malam tadi....tak tau sebab ape dia akan menanges tak henti-henti..sua nenen pon tak nak, kalau siang dia okeh, time tido malam je jadi gitu..kami tido siap dengar ayat ruqyah..sebelum tido daku dah baca qursi dengan 3 qul.... -_-' ..

asben sampai cakap "kau nak apee sebenarnye..." huhu...

i da seremmmmm.........


Share:

1 komen:

cik mah said...

ewah2..nmpk seronoknya die main pasir n mandi laut tu...