November 24, 2015

Nur Safiyya | Dua Tahun

:)

Dua tahun dah safiyya omey-omey...


Besdaynye jumaat lepas.....tapi aku last week tak tau la kenape takde mood sangat nak menulis...nak buat status wish besday anak kat fb pon baru malam tadi buat..hahaha..gile takde mood..time anniversary kemain lagi pulak...

teringat dua tahun lepas..

kena datang hospital buat ecv sebab baby songsang.....tapi tak jadi sebab jalan dah bukak 4cm....terus emergency czer...nak kata sedeh takde la..nak kata happy kene czer pon tak...asal anak keluar selamat dah la..jangan kau nak berperang dengan doctor, nak normal..nak normal..tapi anak tak selamat...

kalau dulu mak kata, boleh je baby keluar ikot kaki dulu...pakai bidan je pon...sekarang ni tak tahu la..doctor taknak amik risiko kot...aku pon taknak amik risiko... ;p

safiyya sepanjang dua tahun ni, kerap demam...bertabah je aku...memang menduga...yela..dulu awak tahu cume nak anak..nak anak...tapi tak tahu cabaran dalam menjaga anak...dengan perangai diaa...dengan demam, selsema, asma dia...

sekali dah dapat anak, baru tahuuuuuuuuuuu........menanges dalam hati tak siapa tahuuu....

safiyya dua tahun ni, belum pandai bercakap sangat.....nak dengar dia panggil IBU pon susah....akan terdengar kalau aku takde depan dia...mencari panggil...sesekali je pon..selalunye maaa maaa...

tapi kalau abah..lajuuuuuuuuu.....siap malam tadi ngigau jerit sebut ABAH....sedeh awak...hahahaha

dan safiyya dah tak takot orang lagi....kalau tak, dengan nenek dan atuk pon takut...

kalau tahun lepas ada selebret...tahun ni takde...bajet lari uolss...anak pertama a.k.a harta pertama daku si vivasorange renew sijil beranak...dok repair bagai-bagai lagi..bulan ni je abes rm600 untuk anak pertama tuu..tabah je..


NUR SAFIYYA..
ibu doakan awak jadi insan yang solehah..
yang boleh doakan ibu dan abah kat sane nanti...

jadi anak yang bijak..yang cerdik..
yang baik budi pekerti..
yang mendengar kata ibu dan abah...

diberikan kesihatan yang baik....
diberkati umur awak..


ibu tak pandai nak bagi ucapan bagai...tapi cukupla ibu nak awak berjaya dunia akhirat..nak didik awak berjaya dunia akhirat ni agak sukar..lebeh-lebeh lagi ibu yang banyak kekurangan ni..Mohon ALLAH permudahkan Ibu untuk didik awak ye sayang...Sayang Awak Sangat-Sangat Nyawa Ibu...


Terima Kasih ALLAH bagi aku nikmat bergelar seorang ibu....













Share:

4 komen:

Diyana said...

Happy Belated Birthday Cik Piya nan sorang ni (^_^)

InaYusoff said...

tenkiuu auntyyyyy...

Dinda Iva said...

phiiiyaaaaaaaaaaaaaa.......

happy bday sayangggg...belatedlah kira tapi xkira...

semoga membesar jadi anak yang baik yea sayang...asalkan awak sihat...
dah xmau sakit2 tau...hehehe...

macam xcayakan kak..kita dah tahap mak2..hheheheh

InaYusoff said...

betul along..
tiap2 hari tak pecaye dah ada anak..
yang depan mata ni anak kita sendiri....

rasa tak pecaye boleh jaga nyawa lain selain diri kita...