Followers

November 26, 2015

Cerita Trafik Dan Bisnes

nak cerita pasal trafik blog pulak...

rajin nau hari ni nak berceloteh...

trafik blog ni takla segah mane..nak dapat seratus sehari pon payah....blog sejuk..bukan suam suam dah..hahaha...tapi aku peduli ape sangat pasal trafik sebab aku berblog sebab aku suke menceceh dan suke membaca...

kalau trafik naik dari biasa...tuuu alhamdullilah....

ni traffic luar biasa masa 16hb nov..mencanak...luar biasa sebab bos dropship p share entry blog ni kat fb beliau...entah macam mane dia tahu blog ni...luar biasa betul dia tu.. ;p

segan acik..

aku suke merepek...bukan ada info ape-ape pon...cerita pasal anak..cerita pasal diri sendiri....yang penting aku suke bercerita.....suke luahkan kat sini..nak luahkan kat pesbuk kadang-kadang segan....dan tak boleh la kau nak buat panjang-panjang macam esei kat pesbuk tuu....gile orang meluat pulak nanti...

cakap pasal bisnes droship..hampir dua minggu kot buat dropship ni..untung dalam lapan puluh hengget gituu..sape nak bagi kau lapan puluh hengget gitu gitu ajeee.....aku pulak buat ikot mood...ni ikot mood, entah bila la nak dapat kete terbang wawasan 2020... -_-'... banyak kali nak surrender, laki plak bagi semangat..entah ape ape aku ni..

sebab aku ni lain macam sikit..orang cakap sikit je, mula la aku gelabah..

macam ada akak tu...barang aku jual rm25...dia beli dua..so aku totalkan jadi rm50, dia kata kenapa dia nampak satu barang tu harga rm23..so total dua adalah rm46...dan dan aku lepas tu kata..takpela kak, saye bagi akak rm46....bongoksss betul akuuu...alalalalatok betull...


kes kedua pulak, ada yang siap dah mintak no akaun....tapi tak bank in pong....aku tak tanye pon lepas tu..sebab bagi aku bila dia dah bank in, mesti dia inpom dan bagi maklumat balik...aku tak pernah nak pakse dan terus mesej mesej tanye nak ke tak...bukan perangai aku..


kes ketiga pulak, pasal kepuasan customer....sebenarnye aku ade tanye sepupu aku, nak tak patung turtle, sebab dari gaye dia macam minat sangat kat turtle tuuu....aku plak, sebab takot stock habes..aku dulukan la duit aku...dia kata tak payah, ada duit dia baru beli...tapi aku kata, takpe...aku dulukan duit aku..nampak aku macam memakse tak?..kihkoh..sory ica..kekna tak pakse tau, kekna takot stok abes jek.....tapi bila turtle tu sampai kat dia, tak besar seperti yang dia sangkakan..alahai..rase bersalah pulak macam pakse2 dia hari tuu...aku punye debau dia lambat balas mesej aku tu, tak boleh nak cakap, siap story dengan asben...sebab debau debau tu, aku bagi diskauuun kauuuuu.....bukan diskaun dah, aku bagi harga dropship aku terus..kahkahkah.... bongoks kali kedua aku ni....duit pos aku belanje...hebat tak hebat aku..perasan ongkaya betull...-_-'


kes keempat....minat dan mintak simpan tapi nak tunggu gaji baru bayar....hihi..yang ni aku tak boleh nak tolong sebab tak tau stok ada ke tak time gaji...nak dulukan duit aku, tak termampu masa tu..setakat hengget boleh la..ni ratus2..mintak maap...now, semalam dah gaji, diam je orang tu..tak tanye stok pon..hihihi....dan sekali lagi, aku bukan jenis nak tanye-tanyeeee....eh..aku ni takde style orang berniaga langsong...huhuhu..


aku rase banyak yang aku bagi diskaun..diskaun tak tentu hala....kihkih..takpe...moga rezeki aku diperluaskan......aku seronok nak berniaga..nak menceceh pasal barangan jualan....cuma ikot mood je masalah aku ni..

moga aku diberikan SEMANGAT BERBISNES....

dan yang pentingggg..

diberikan PERASAAN TAK MALU nak MENGIKLAN..

ha.ha.ha.ha.


Share:

3 komen:

cik mah said...

Wahhh..mcm2 ek...cik mah setakat ni alhamdulillah..ada lah beberapa je yg xok..

Dinda Iva said...

chaiyokk kak...buang rasa malu...asal jgn tag org...so pedulikan...dalam 10 kali iklan mesti tersangkut 1 kannnnn...hehehehe...contohi u'r mentor...kak shiela..hehehehe

InaYusoff said...

cik mah : kan..mesti ada pembeli yang cerewet..kita layankan je..

along : haha...takde makne nak tag orang...kita pon tak suke orang tag kita...bikin orang tak suke je nanti...