November 11, 2015

Bisnes

Assalamualaikum..

aku nak cerita pasal bisnes..

eh..aku takde bisnes sendiri..cuma niat di hati menggunung tinggi nak duit lebeh..nak beli kerete terbang sempena wawasan 2020..haha......tapi modal takdo....cenggane?..

selalunye kalau modal takdo..kita jadi dropship la ye tak?...

mula-mula aku tertarik untuk jadi dropship seqy beauty..dah pm sepet...tapi last-last tak jadi sebab aku bukan pengguna..walaupun dia kata takpe, tak gune pon boleh jual...aku lak tak sedap....aku lebeh suka bercerita dari pengalaman...baru syiok kan..

last-last tak jadi...

dan now aku jadi dropship sorang kakak tu...

aku kenal dia before kawen dengan asben...kenal pon dari fb asben...

dia ni dari pakai kereta proton saga kebal (aku lupe tapi jenama proton saga lama le) now dah pakai exora bold..
dari duduk rumah flat empat tingkat..sekarang dah dok town house..
bayangkan...tak sampai lima tahun aku kenal dia..
dia dah boleh sampai ke tahap sekarang....
tapi kena kerja kuat laaa....

aku dah lame perati je akak ni..
join grup dropship fb dia..
tapi aku pasif..
diam je dok perati...
lagipon kurang maklumat kat grup fb dia tu..

last week,
aku kuatkan hati nak menjual jugak..
join plak grup wasap dia..
sebab pikir duit dah makin susut..hahahhaha..

jual cadar patchwork...
semangat!..
tapi takde orang beli pongg..
hahaha..

malah bila bff aku share status aku..
pastu lajuuu je seller2 lain pm dia...
kahkah..
adat resam niaga..
kene ingat satu je..
ALLAH yang bagi kita rezeki....

pagi ni aku try jual speedy chopper lak..
alhamdulillah..
ada pembeli..
walaupun untung ciput jek..
tapi siapa nak bagiiii kan...

Sebenarnye malam tadi aku dah give up..
rase nak keluar dari wasap dropship tu..
tapi asben dok ulang banyak kali..
taknak try lagi le tuuu....taknak jual lagi la tuu..
kihkih..
menyampah pulak...
rase macam aku diperlekehkan jek...

takpela...
kita go wif the flow je la..
ikot hati aku ni...
ikot semangat nak beli keteterbang 2020 nanti..
;p

meh cuci mata alang-alang..
mane tahu dapat cuci wallet sekali..hahahha

Cadar Patchword Size Queen (1 Cadar 2 Sarung Bantal) - RM90 Termasuk Pos

available setakat 11.11.15

Cadar Patchwork Size King (1 Cadar 2 Sarung Bantal) - 110 Termasuk Pos




Speedy Chopper - RM 31 Termasuk Pos


chopper ni aku gune...tapi brand cosway..yang aku jual bukan brand cosway..tapi ala-ala brand tupperware..aku penah blog kan..memang senang..sebulan lepas lepas blender aku jahanam pecah..gune shake and take lepas tu....lepas tu shake and take pon jahanam..hahaha....no choice, kene gune lesung batu untuk aktiviti menumbuk bawang....aku tak sukeeeee...lagipon dok rumah flat kan..mendapat la kau macam kabaukan kat satu flat tu kau nak memasak...hahahaha...sekali memang pon, jiran aku tanye asben, aku memasak ke pepagi...kihkoh...

aku bukan selalu tumbuk bawang subuh-subuh..kadang-kadang je bila terlupe nak tumbuk bahan masak memalam...

maka keluarkan la balik speedy chopper...naseb baik adaaa...kurang sikit la jiran dengar aku menumbuk sekarang...;p

hashtag : jom tolong aku beli keteterbang2020...
kalau tebekenan..

Share:

4 komen:

misz sheyla said...

xpe ...kite pun join dropship...mula2 mmg xde sape nk beli pun..sedih..tapi bila kite keep on post benda2 tu..lame2 orang ingat kita jual produk sekian2...nnti bile die nak beli terus pm kite... first time dpt customer mmg melonjak2 gembire...smpai skang dh boleh kuar modal sikit2 utk jual2 brg...

InaYusoff said...

tenkiu sheyla bagi semangat..
niaga ni hati kene kental kan..
jangan ingat barang kita orang akan sentiasa beli jek..
hehehe

selamat berbisnes jugak sheyla...

Diyana said...

sabar laaa... adat org nak menega kan... xsemua org nasib dia baik, untung je selalu... Allah tgh uji kita kan....
Ada rezeki ina dgn family... chaiyok2!

InaYusoff said...

amin...
tenkiu mama diyanaaa...
:)