November 16, 2015

Bisnes Part 2

Assalamualaikum..

alhamdullilah..

aku da start sket minat jual-jual barang...
tapi minat tu tersekat nak iklan2 kat facebook sebab fren dengan bigbosssss okeyy..

kang mampuihh dia tahu aku asek jual barang jek..

instagram wujud untuk skodeng gosip jek..
melampauuu kan...

buat dropship ni ada beberapa perkara yang kene amik tahu..

1) Stok takde kat kita...susah sikit la kan...bila tanye stok, bukan time time tu jugak akak tu reply......aku paham..bizi sangat akak tuuu....bukan dia nak layan aku sorang jek..beratus orang jadi dropship dia...aku p umah dia amik barang pon, bukan macam rumah, macam stor okeyy...maju sangat akak ni..jelessss...

2) Kebanyakkan orang kalau boleh nak COD.... -_-' .. bila COD kono dulukan duit den laaa...hahahah...last wik pinjam duit asben nak dulukan bayar barang..seb bek laaaaa ada asben tercayangg....

tu je la masalah aku setakat ni....takde la besau sangat..biasalah, memikir sangat..hahhaa


Share:

0 komen: