October 26, 2015

Dari Drypers Ke Whoopee

Assalamualaikum..

Alkisahnye bertukar kepada Whoopee apabila mencari-cari Drypers size L tak jumpe-jumpe..memanjang takde stock...pergi speedmart, pergi giant...takde size L..menyampah betul time tu..

ni gara-gara time tu Alamanda buat offer gile-gile yang harga drypers jatuh bawah 29.00 satu pack...agaknye bila kat situ orang dah borong, tempat lain pon macam susah nak dapat...ape la teori aku, aku sendiri pon tak paham..kihkih..

time tu dah terdesak nau....aku memang selalu pempes piya dah tinggal secoet, baru gelabah nak carik...last-last terpaksa amik whoopee setelah diperkenalkan oleh mybff, mama rin...mama rin kata same je kualiti dengan drypers...tapi dalam hati aku "ye keee?" .. sebab whoopee kan tak berapa nak terkenal..eceh..padahal aku je tak kenal sangat, orang lain dah lame kenal..hikhik..dulu pon mase kat entry LAMPIN PAKAI BUANG.. Yun ada komen..tapi aku still nak setia jugakkkk kat drypers....(yun,nape private blog?..)

dan tak sangka, betul kata mama rin...whoopee ni setanding drypers, harga pon lagi murah dari drypers, drypers harga dia main-main...kejap kang promosi bagai nak rak, kejap kang kemain lagi harga atas RM40.00++ .. menanges nak bayau..

safiyya pon takde alahan dengan whoopee....pengasuh pon okey..aku risau tang pengasuh jek..dulu penah tukau pada jenama lain, dia komplen kata tak elok dengan safiyya... -_-'...kali ni, dia kata okey, aku pun gembira.. ;p

whoopee ni satu je yang aku tak berkenan, tapi bukan ape sangat pon...bab kalau anak berak, takde bau langsung wey...kita tak perasan anak kita berak....kalau drypers dulu, pantang berak, bau semerbak..yang whoopee, kalau safiyya tak bagi hint berak, memang sampai ke sudah la aku tak tahu...

start dua minggu lepas, aku dah setia kat whoopee...jimat lima enam ringgit dari harga drypers..suke!..

http://chentadea.blogspot.com
budak kuat amlau..bijak cerdik...
pandai menjeling..
pandai dah suruh kita diam *syhhhh..tangan kat jari..
pengsanmaknengok
baca doa makan,kumat kamit sendiri..

kalau time menyusu botol cari abah..
time nenen, cari ibu..
adil dan saksama..

:)

#setahunsebelasbulan




Share:

10 komen:

cik mah said...

Cik mah pun slalu tukar...mana2 murah je beli..hehe

Dinda Iva said...

assalamualaikum

kak whoopee harga bape kak...twins baru ni kena nappy rash teruk sgt..skrg mamypoko yg pants elok...agak2 whoopee lagi murah x..nak try..xlarat #ayahbonda nak beli pampers jenama tu..pengsannnnn

InaYusoff said...
This comment has been removed by the author.
InaYusoff said...

w'salam long..

whoopee rege tak lebeh rm32 pon..
sepanjang tiga kali akak baru beli..
RM27++, RM31++ & RM26.99 ..

mamypoko tu ongkaya je beli long..hihihi..

akak mampu pandang je mamypoko..
nak pandang pon kalau boleh tak mo.

try la whoopee dulu..

anak sorang lagi kan tak berapa nak mampu..
anak kembau, lagi laaaaaaa....

azizah green line said...

dulu kat sabah rajin beli whoopee sbb murah n jimat dr drypers. skrg da ada drypers beli je.. tp kdg2 jijah tukar2 gak..kdg2 petpet kdg2 drypers

InaYusoff said...

kalau senang nak dapat takpe jijah..
ni sebab susah nak dapat..
terpaksa ada pilihan lain....

petpet safiyya tak boleh sebab size L kecik petpet berbanding drypers..nanti melecet...

nak bli XL..besau lak nanti..

Dinda Iva said...

kihkih..ikut poket mmg pengsan kak..tapi sebab nak baikkan nappy rash tu ku telan air liur je kak..bakal ditukar ke lebih ekonomi lagi ni..ehhehehe

InaYusoff said...

mmg la..
kita kalau boleh nak murah tapi pk anak pulak kan..

ha. long..
smlm kat giant harga mamypoko 27.99..

dah elok blum nappy rash kembau?..

InaYusoff said...

aku asik tersasul je mamypoko dengan whoopee..

harga whoopee tau long..bukan harga mamypoko yang RM 27.99..hahaha

Dinda Iva said...

kan kak..huhuhu..takpelah rezki masuk pon rezki diorg..susu nasib xkesah..haha..tapi laju giloooo..hahahaha...sbb 2kan..nappy rash Alhamdulillah dah baik...beli cream kat farmasi dan tukar pampers..huhu

kat tesco saiz s rm26 kak..hehehehe