September 14, 2015

SmartShopper Malaysia

Assalamualaikum..
siapa tahu pasal SmartShopper Malaysia ni?..

http://smartshopper.my/web/

aku terjebak sejak baca satu blog ni...terus setia memantau harga kat situu..kalau dulu, bila ibu zura dok bezakan  rege barang macam susu dan diaper anak antara dua kedai, mesti terdetik dalam hati aku...terdetik kau..ayat taknak kalah.. ;p .alah, berapa hengget je pon beza...beli jelaaa.....

serius cakap, masa aku bujang, aku tak penah heran pon dengan harga satu satu barang....kadang-kadang aku kagum gak dengan x-housemate aku yang dia boleh tahu harga satu satu barang tu mahal ke murah..macam ikan dan bawang tuu....kalau aku, aku maen beli je ikan tuu, tidak la ku tahu murah ke tidak...

tapi sejak sendiri ada anak....lima puluh sen pon aku kira okeyyy....

selalu yang aku usha kat situ adalah pempes dengan susu safiyya...


http://smartshopper.my/web/
ini harga untuk pempes..tapiiiiii harga hari jumaat ritu....tapi hari jumaat hari tu ada kawan fb aplod dia p borong drypers kat aeon alamanda..murah gile....satu packet jatuh 29.90 katenye....adik ipar aku g hari sabtuu, tapi nasib dia la sape suh p meround dulu, da berjimba baru g cari pempes, sudahnye dah abes stock untuk hari itu....


http://smartshopper.my/web/
safiyya minum susu s26 yang biase je...bukan gold..
yang biasa pon, tercirit gak makpak nak beli..;p..

hari tu check pon, s26 tak tersenarai dalam ni..maknenyeee takde pasaraya yang buat promosi kot..


http://smartshopper.my/web/

SmartShopper ni boleh didownload kat handphone korang...lagi senang dah pantas gune henpon kot..
aku dulu download kat henpon, tapi henpon cikai, selalu sangat full..ntah ape yang buat full pon aku tak tahu...last-last fedap....


bila google gune pc..ada plak jenis SmartShopper yang web punye...

aku tak tahu la korang paham ke tak aku taip ni...hahahaha..


ke korang ada lagi sumber yang boleh tahu harga murah kat mane?..

jom kongsi..
Marilah Kita Bersama-Sama Berjimat..

-_-'


Share:

2 komen:

Suria said...

suria memang guna application ni dah lebih setahun, heheh utk compare harga pampers, barang basah semua sekali lah ekekke

memang membantu, hari jumaat je akan update kt mana yg murah. so far utk pampers sgt membantu, setakat skrg ni AEONBIG selalu promo utk pampers, klu promo start jumaat sabtu pergi dh out of stock xpun jenuh menapak dr satu AEONBIG ke AEONBIG lain hehe.

InaYusoff said...

kan..sangat membantuuu..

rase teruja betol bila dapat tahu tempat yang murah...

tapi sadis kalau baru je beli semalam..tengok2 hari ni harga baru yang lebih murah .. -_-'


aeonbig memang dia main harga betul suria..kadang-kadang sakit hati gak....sakit hati sbb kes kat atas tu le..