September 18, 2015

Orange | Demi Mu


lama dah tak cerita pasal tanggungan pertama daku ni...

hampir enam tahun dah daku menanggung beliau... ;p..
takde hal sangat pon beliau..maintenance tak tinggi mane...dah kereta buatan malaysia..ape yang mentenen tinggi...

tapi sejak dah dok jauh ni,
ada la rase tak best sikit..

absorber kereta macam dah out..
bukan macam, memang dah..

kereta kecik kan...
yang naik nye boleh tahan besau-besau semua.. kihkih...

kalau fikir duit...
memang sampai jahanam la Orange ku kerjakan..

tapi sebab fikir pergi balik kerja jauh perjalanannye...
ku pejam mata..
tapi dalam pejam mata terfikir fikir "sapo nak derma sila bank in ke mbb 1625 ???? ????? "

semalam dapat gaji..

hari ni pergi bengkel...

request untuk tukar absorber belakang dulu..
yang depan rasenye macam tak tertanggung nak tukar...

belakang je dah RM 190 sepasang..
kalau amik satu set depan belakang RM 510 ..
monangeh dalam hati...

tadi tengok absorber yang lama..
umangggaihhhhh jahanam betul..
sampai dah tak boleh nak turun naik dah absorber tuuu...
patot la rase tak sedap...

lepas tu tukau lampu break untuk yang kat atas dan tepi..
dua dua terbakar...
RM 20 untuk kedua dua lampo tersebut...

ni kalau tak betulkan,
nampak pak pulisi, dah kene saman..

gst lagi...

habesla dalam RM 220... ntah bape sen belakang tuu..

phewwwwwwwwwwwwww.....
lap peluh..
kalau peluh ni titikkan duit kan best....

Share:

2 komen:

Fiqah Feeona said...

Maintenance kereta penting. Untuk keselamatan. Sebab tu kalau nak beli kereta jangan fikir installment jer. Kena fikir maintenance. Orang lain cakap senang. Yer, kadang-kadang installment mampu. Tapi maintenance nanti nak bayar berpeluh-peluh. Sebab tu fiqa pun bersyukur je dengan kereta buatan Malaysia. Fiqa pun baru servis spare part2 yang besar-besar duitnya. Almaklumla kereta dah 7 tahun..Peluh-peluh jugak bayar.

InaYusoff said...

betul fiqa..
memang selalu dulukan kereta dari benda lain...
ape2 hal memang kereta didulukan..


kan..
kita pakai ape yang kita rase mampu nak pakai dan jaga...

makin lame..makin banyak kene tukar..
tabahla kita menabung demi kereta ye dok..