August 5, 2015

Nur Safiyya | Botak

chentadea.blogspot.com

Setelah penat tengok anak asyik menggaru kepala je disebabkan KUTU...

eh, bila aku tengok balik aku post pasal KUTU ni, rupenye nak hampir lapan bulan dah kutu dok on off kat kepala safiyya...amboiiyaii, sayang benau kutu dengan rambot safiyya yang kembang ni....maka disebabkan mata ni tak tahan anak dok garu, mak pak dia dengan hati yang nekad potong rambut safiyya dua minggu lepas..


penat tengok anak asyik garu kepala je...kesian pon ye gak kat dia....bukan aku tak usaha beli ubat kutu..dua kali okey...dua kali tak jalan...


tiap kali menyusukan dia, tiap kali tu gak cari telur kutu or kutu...dan setiap kali tu la dapat yang berenas....lepas tu pelik sebab setiap hari still ada jeee telur kutuu..macam kalau kau cari macam mane pon, kutu tetap akan adaa...kutu lagi hebat!.


nak taknak...terpaksa la botakkan kepala dia..tensen aku tengok anak asek garu je..lagi tensen bila dapat tahu mak pak budak yang dok sebar kutu ni taknak potong rambot anaknyee...pe de hal kot, anak dia laki...tak paham aku, lebih rela anak sebar kutu.....


dan sebenarnye, takde niat pon nak botakkan kepala dia..cube nak kasi nipis sikit je..tapi bapaknye termesin kasi botak... -_-'... maka, takpela...kita redha je laa....


chentadea.blogspot.com

sekarang ni, nak pakaikan baju kembang pon tak sanggop...kihkih...nak pakai cekak bunga macam kat atas tu, memang dalam mimpi jela, seminit dua je tahannye, lepas tu dicampaknyeee... -_-'




Share:

3 komen:

cik mah said...

La kesiannyer...patutnyer mak budak tu lah amik tindakan..tp saffiya tetap comel je..

Diyana said...

kesian cik pia kita ni....
dah knpe laa parents budak yg sebar kutu tu xbuat ape2... org laen yg sengsara dek dia...at least, xde rasa kesian ke tgok anak sendiri t'garu2... ish!

InaYusoff said...

cik mah : hihi...time cam ni memang la comey kalau botak...kalau dah beso nanti, tak comey dah..
rindu betul rambot kembang dia... :(


diyana : kan..tau takpe..anak dia memang comey dengan rambot yang lebat tuuu....pengasuh siap cakap nampak kutu berjalan atas rambut dia... -_-' .. tak dpt bygkan la, kita lak yang terpaksa korbankan rambot anak perempuan kita..