Followers

August 19, 2015

Sabun Hijau / Shrek


Ingat tak tahun lepas aku ada up pasal safiyya yang ada tompok tompok putih kat muka...


meh klik SINI..

entah macam mane aku tergerak hati untuk try sabun shrek ni lepas aku up entry tu.....selain terpengaruh dengan iklan, eh..tapi iklan tak cakap pon pasal sabun ni boleh hilangkan panau ke ape....cuma aku ni kalau boleh semua nak try untuk hilangkan panau safiyya..

alhamdulliah...lepas tiga minggu guna, finally panau tu hilang...

lega yang amat....kalau tak, malu le gak aku sebagai ibunyee... -_-'


(gambar dari google..mintak halalkan)

sabun ni sekarang jadi pencuci muka aku dan asben..asben ah bagai nak gile suke,dia kata sesuai dengan dia, rasa tak berminyak... dia yang tak tentu arah kalau sabun ni nak abes....kalau ikot aku, gune je pencuci muka fair n lovely .. ;p ..

aku ada gak hasut dia guna sabun ephyra tapi hasutan belum berjaya lagi...terpengaruh pulak dengan testimoni orang yang pakai sabun ephyra..kikiki..cepat benau aku terpengaruh.. ;p

akutakjualsabunni




Share:

August 13, 2015

Hormon Tak Stabil

hari ni sambung puasa enam..
gile kot kan..
dah nak abes syawal pon tak habes lagi puasa enam..

bukan apee...

ni kes hormon tak tentu arah..

aku dah start puasa since seminggu selepas raye rasenyee..
lepas tu tetibe CIK P datang menjengah..
adoidoi..sempat puasa dua hari..

lepas tu dapat sambung dua hari..
eh..lepas tu datang lagi CIK P..

dah..
ape hal la kan...

tapi aku syak la..
syak sebab pil perancang...
aku kadang-kadang terlupe makan..
kadang kadang tiga hari terlupe..
malam tu makan la tiga sekaliguss.. ;p

lepas tu mesti tiga hari or dua hari lepas tuuu datang CIK P...

ah..pengsan dibuatnye...

kenape ea..
kalau kita terlupe makan pil...
memang gitu ea..

dan dan la myBFF yang dua orang itu cakap itu tanda pregnant..
konon tu tanda pregnant bila darah turun sikit sikit..
huhuhuhu..

idok la aku rase..
walaupun dalam hati dah membuak-buak nak bagi safiyya adik..nak bagi safiyya kawan..tapi kita hold dulu, banyak benda nak kene fikir sebelum kasi safiyya adik.....
Share:

August 12, 2015

Makan Makan Makan Lagi | Jamuan Raya



chentadea.blogspot.com
kita persembahkan dulu Pierre Andre dan Izreen Azminda..hahaha...perasan betul akuuuu...


Hari ni majlis hari raya untuk Bahagian lak..semalam untuk jabatan....untung betul dua hari makan free...tak free pon sebenarnye untuk hari ni sebab kitorang collect duit setiap bulan...dan ada yang bos sponsor n opismet rajin nak buat pencuci mulut..aku bawak perot jek..sadis..........:p .. jadi jangan nak speku kitorang abeskan duit kerajaan untuk makan free okeyyyy...sendirian berhad...staff sepakat perot pon akan ketat...mati la aku pakai hentam pepatah...


chentadea.blogspot.com
selfie with orang kuat bahagian..kihkih....takde dorang, tak bergerak program..ecewahhhhhh....

bosan tau tak, budak budak lelaki ni gile amik gambar, tiba tang gegurl, aku sorang je yang excited...boring takde geng nak selfieee....terpakse menumpanggg kat budak laki....asal dengar dorang cakap satuuuu..duaaa....aku pon menyelinap sekali tapiiiii...selalu nye terlambat dah..kesian hoiiii.....


ni menu untuk jamuan hari ni...ada macam macam..nasi dagang,sate,bihun sup, nasi impit, rendang, lemangg.......dan bagai bagai.....minuman pulak, aku tak tahu, sebab setitik pon aku tak dapat rasee....huhuhu...cepat benau abesss......


bergambar with bigboss bigboss....ni pon aku menyelinap...ade ke nak suruh aku jadi tukang amik gambar..sorryyyy....saye dah rinduuu nak fotogedik okeyyyy......rinduuuuu...rinduuu zaman dengan ibuaqil.... -_-'
Share:

August 11, 2015

Makan Makan Makan

Hari ni ada jamuan raya jabatan..

aku turun 11.30 pagi pon, meja semua dah full..hebat!..hahaha..

maka menyempil jek sesakkan satu meja..

lepas tu tengok kiri kanan orang dah start amik makanan walaupun majlis tak start lagi..ish..ish..
#sikap orang kita kan..kan..

lame-lama tak leh tahan....jadi aku pun berperangai macam dorang....


sekarang perot dah sendat...



Share:

August 10, 2015

August 7, 2015

Wayang



paham?..

kesian rakyat..

tapi yang pelik, ada lagi macai yang tegar menyokong..
tak rase dikhianati ke...

ke malu nak mengaku tersalah menyokong..

krik krik
Share:

August 5, 2015

Nur Safiyya | Botak

chentadea.blogspot.com

Setelah penat tengok anak asyik menggaru kepala je disebabkan KUTU...

eh, bila aku tengok balik aku post pasal KUTU ni, rupenye nak hampir lapan bulan dah kutu dok on off kat kepala safiyya...amboiiyaii, sayang benau kutu dengan rambot safiyya yang kembang ni....maka disebabkan mata ni tak tahan anak dok garu, mak pak dia dengan hati yang nekad potong rambut safiyya dua minggu lepas..


penat tengok anak asyik garu kepala je...kesian pon ye gak kat dia....bukan aku tak usaha beli ubat kutu..dua kali okey...dua kali tak jalan...


tiap kali menyusukan dia, tiap kali tu gak cari telur kutu or kutu...dan setiap kali tu la dapat yang berenas....lepas tu pelik sebab setiap hari still ada jeee telur kutuu..macam kalau kau cari macam mane pon, kutu tetap akan adaa...kutu lagi hebat!.


nak taknak...terpaksa la botakkan kepala dia..tensen aku tengok anak asek garu je..lagi tensen bila dapat tahu mak pak budak yang dok sebar kutu ni taknak potong rambot anaknyee...pe de hal kot, anak dia laki...tak paham aku, lebih rela anak sebar kutu.....


dan sebenarnye, takde niat pon nak botakkan kepala dia..cube nak kasi nipis sikit je..tapi bapaknye termesin kasi botak... -_-'... maka, takpela...kita redha je laa....


chentadea.blogspot.com

sekarang ni, nak pakaikan baju kembang pon tak sanggop...kihkih...nak pakai cekak bunga macam kat atas tu, memang dalam mimpi jela, seminit dua je tahannye, lepas tu dicampaknyeee... -_-'




Share: