Followers

July 3, 2015

Sembang Kosong

hari ni hari jumaat tapi aku tak keluar g jimba jimba ke mane pong..
sape yang keje gomen tahulaa,selalu hari jumaat memang hari jimba jimba jalan jalan cari makan segala bagai..

nak tido pon tak rase ni ha..
kalau tak, setiap hari dari isnin membawak ke khamis, keje aku, tido bawah meja sajeee...
sampai kene perli...
lantakkan laaa...

letih oiii..

setiap hari tido jam 12.30tengah malam paling awal..
bangun jam 5 pagi sahur..
tak larat la aku nak bangun seawalnya lagi..
itu pon dah mamai-mamai nak bangun..

tahun ni raye belah mane uollss...

i raye rumah bondaku terchentaaaa...
tapi dah name satu daerah kan..
tetap juga kene singgah rumah mentua before balik rumah sendiri...
kohkohkoh..

kamis pagi balik..
kamis petang tu buka umah mentua..
jumaat dah rayee..

ko rase ape perasaan aku tak dapat buka dengan mak sendiri?

hahahahhaa..
kita simpan dalam hati je RASA ni...

nak balik time bulan puasa..
bajet tak memberangsangkan..
eh..padahal melaka je kot..
#kautakdekattempatakujanganbanyakbunyik

penah tak baca kisah yang kalau dia balik rumah mentua tuu, dia tido anak beranak kat ruang tamu?..mesti baca kot sebab dah viral kat facebook..

aku gitu gak..
kalau kat rumah mentua, memang port tido anak beranak sekarang depan tv....

dulu mase kawen..ada bilik..
lepas tu bila adik ipar dah kawen..
terus downgred tido luar..hahaha..

nak kata SELESA tu tidakla..
tipula kan..

sebab aku jenis yang pakai tudung kat rumah mentua..
jadi bila kene tido luar tu..
rase macam tak bebas..
dah la still BF safiyya lagi..
lagi la aku rase tak selesa...

paham-paham je la..
kadang-kadang safiyya tengah menetek tengah malam, pak mertua lalu...adik ipar lelaki lalu...abang ipar lalu..serba salah aku dibuatnyee..huuuuuuuuuuuuu...

tapi ape pilihan yang kita ada..
takkan nak suruh mentua sediakan bilik untuk kita plak kan..

takpela..
balik pon tak selalu...
kadang-kadang satu malam je..

tapi ni raye..
opecoz la banyak malam..
-_-'

pening..........

Share:

4 komen:

Fiqah Feeona said...

Sabar yer..Saya kat umah mertua pun gitu..Tapi saya tak tahu kenapa saya tak pernah rasa tak selesa. Mungkin sebab semua orang pun tido luar kot..Hehehe..hehehe..

InaYusoff said...

hihi..
kami je selalu tido kat luar..
kadang2 bila adik ipar lelaki balik cuti..
sekali laaa tido same2..
-_-;

saye tak selesa sebab menyusu anak.
kadang2 kan kita terlelap tapi baju still tersingkap lagi..

penah je mase tengah netek anak..
ayah mentua lalu..
segan yang amat rasenyee..

|| A r a W a n i || said...

Sabarlah ibu cepiya..
Dugaan. Xkan kalah org yang sabar.

Bab kesempitan hidup ni.
Aku yg bujangan pun mengeluh ui xckup hidup kat bandar ni.
Apatah lagi korg yg dh berkeluarga.

Sabar banyak na. Allah nak bagi pahal lebih.

InaYusoff said...

laling ara :

tenkiu laling bagi semangat...

kamu lagila kan...nak balik rayeeee naik belon..
lagi banyak perbelanjaan..

same2 la kita sabarrrr dalam tempuh kehidupan yanggggg amat MAHAl sekarang... :)