July 29, 2015

Salam Syawal

tajuk nak komersial sajek... kihkoh.. 

13 Syawal baru terhegeh-hegeh nak cerita pasal raya walaupun gambar nak tepek ada dua keping je..kihkoh..

aku tak tahu la mane pegi semangat nak apdet blog ni..
ke laut ke bintang ke bulan..

sampaikan nuffnang pon tak bagi aku BE dah..
kijam..
ni yang terhegeh-hegeh nak apdet blog..
hahaha..

rabu petang aku halfday..terus gerak balik kampong..horayyy, jalan tak jem langsong....melaka ape ade hal kan....sejak PLUS dah lebarkan jalan ni..lagi i sukeee..tak payah ikot LEKAS...walau LEKAS tak jem, rase macam lame gile nak sampai kampong.. ditambahkan lagi i is tak suke pemandangan di LEKAS..boring..

terus balik rumah mak, dabel hurray bila dapat bukak pose dengan mak.. :)

KHAMIS (16.7.2015)

Dalam kul 11 pagi kot gerak g umah mentua..tolong ape yang patot...aku masak tak pandai, nak potong-potong bawang, hiris hiris gitu boleh la..kalau masak, alamatnye esok tu tak jadi raye..... ;)..

buka pose dengan keluarga mentua.. mak mentua aku ni terer sesangat bab masak...sesangat okey...sap sap soi je semua da siap..aku tinggal menketedarah je.... -_-' ..

kalau bukan bulan pose tu, kadang-kadang breakfast jam 6.30 dah siap....aku baru hegeh-hegeh nak bangun...lunch lak kul 9 mak mentua aku dah masok dapor...gile cepat, tak terikut aku kepantasan mak mentua daku..sebab tu selambe je aku cakap "MAK ni IRON WOMAN laa.." terus gelak-gelak je dia..


lepas berbuka terus balik rumah aku...dah kata raye pertama belah aku...kompom la malam raye haruss di kuala.......


JUMAAT (17.7.2015)

Pagi pagi lagi dah bangun..dalam kul 5.30 rasenye..ke lewat sikit..kahkah...

buat ape yang patot..panaskan rendang ayam dan daging masak hitam dalam mangkuk... ehem..tahun ni first time family daku buat daging masak hitam untuk hari raye...

tengah aku menaip ni..tetibe aku terfikir...kenapa aku tak amik gambar segala mala menu pagi raya...ini mungkin disebabkan darah blogger tak mengalir lagi dalam diri aku...tetibe..kihkih.....

dan disebabkan darah blogger belum cukup mengalir lagi..maka terus la aku tempek gambar raya kami sekeluarga..

chentadea.blogspot.com
Emak
Tujuh Anak
Enam Menantu
Lima Belas Cucu

Cube cari mana safiyya??..
kat belakang nun..
dia ikot mood betul masa kat kampong...
penat acik nak layan mood dia..

aku kat depan sebab dok setkan timer kamera..
tu yang tak semenggah je dok menyelit..
kalau aku tak crop gambar ni, nampak nau aku tengah mencangkung..
-_-'

chentadea.blogspot.com
da lame tak inteprem gambar suamiterchenta kan..

nah amek tengok..
pandai tak aku jaga perot dia?..
kahkah..

bye..
SELAMAT HARI RAYA!..
MAAF ZAHIR BATIN!











Share:

5 komen:

Dinda Iva said...

kasut safiyya paling winnnnnnn....

InaYusoff said...

Kihkih..itu yang kau tengok longgg....??..

Teringin nak tengok kembo...bkj tengok je tp gomol2..haha

Dinda Iva said...

impian nak belikan kasut tu utk twins kak..hahaha...adoiiii xpe akak kurus jgn wisau..hahaha..nanti set date meh datang rumah..hehe

InaYusoff said...

akak beli kat kenanga je long..
RM 29 rasenyeee...

in sha ALLAH
set date pon kalau laki hamba tak nak g payah gak..
hahahhha..

Dinda Iva said...

yeke kak....huhuhu...tak zabar niiiiii skrg pon kasut xde yg muat lagi...hehehehe yeke kak...xpe2 jumpa luar ahhhh