May 20, 2015

Sampai Bila Kita Perlu Tunggu Lama di Klinik Kesihatan / Hospital ?

hari ni aku super duper geram nak mampuss..


hari ni nur safiyya cucuk untuk setahun enam bulan..temujanji pukul 8.00 pagi...tapi aku terlewat sampai...dalam 8.20 pagi baru sampai..daftar dan tunggu untuk check berat dan tinggi...


9.20 pagi baru dipanggil untuk check berat dan tinggi..sejam aku tabah menunggu...itu okey lagi..


lepas tu kene tunggu lagi.. kali ni untuk jumpe nurse...9.30 pagi aku letak buku....tunggu punye tunggu...tunggu dan tunggu....tak gak dipanggil... makin lame aku tunggu, makin apesal pulak orang yang baruu je letak buku ni, dorang lak awal dipanggil..bontot dorang yang tak panas lagi dah kene panggil...hati aku yang panas ni, lambat pulak dorang panggil.....


mendidih darah iollsss..dengan fikir nak pergi opis yang jauh dari rumah ni... makan mase jugak....


10.35 aku dah berasap....rase ringan je kaki ni nak g serbu..tapi sabar...tunggu lagi...tapi syaitannnn berjaya menghasottt.....


tunggu lima minit lagii...tak boleh tahan..aku ketuk pintu...aku tanye nombor giliran aku pulak bile...dah sejam dah aku tungguu.....dengan ngendong safiyya yang meliuk lentuk nak turunnn...mengamuk bagai..laki aku tak kose nak layan perangai haruk bini dia yang tak sabar sabar sangat ni....ape yang aku bebel kat nurse pon aku tak tahuuu butir dahhh.... -_-' .. ni kalau check BP, mahu tinggi darah akuu..


nurse boleh plak jawab : orang lain pon tunggu sejam lebih gak...


amboiii..memang korang punyeee prinsip, kitorang memang kene tunggu sejam lebih keee baru boleh jumpeeeee korang??....


aku tak kesah kalau memang turn aku untuk tunggu sejam ke dua jam ke...tapi yang aku panas sebab orang-orang yang baru letak buku, dah dipanggil duluu.... lepas tu aku lak berejam menunggu... ini tidak adil!..


dorang ingat keje kita memang untuk menunggu ke....dah la safiyya melasak bukan maen..tak terkawal acik dibuatnyee.. rase macam nak jadi singa dah kat KKIA tuuu..


lepas lima minit, nombor giliran aku pun naik....dan dan lepas tu, aku pun menyesal membebel dengan nurse tadik.....hahaha..rase macam nak mintak maap...tapi bila dia layan aku macam hendak tak hendak....maka malas le pulak....


sebab perasaan marah membara hari ni, aku lunch sampai dua kali, dekat rumah dah makan dengan asben tadi...sampai opis, Chairman plak belanje staff HQ nasi kukus ayam berempah, makan lagiii...


tolongjanganbagiakumarahnantiakutambahgemok..




Share:

16 komen:

cik mah said...

Dulu2 lm juga tunggu ms pregnant..sbb dieirang mmg dahulukan ibu2 pregannt yg dkt2 due..n baby2...skrng checkup azwa...pukul 2 ptg...tp pukul 1.40 dh terpacak..sbb nurse dh bg no...dptlah cepat balik...xsampai sejam dah setel...

Diyana said...

Biasa laa klu KK.. dia utama kan babies dulu.. kate nye takut babies ni xselesa laa ape laa...
yg laen2 tu sila laa menunggu...
time ngandung dulu lg laa... dekat 3 jam nunggu... dia xpk plak org yg ngndung ni... bawak budak2 ni selesa ke x... haih!
ape guna bg nombor klu gitu cara nye...

Fiqah Feeona said...

tengok tempat kot. bagi saya semua hospital pun sama jer lama dia. tak kisahla gomen ke private.Kalau KK desa saya 8 pagi appt 8.30 dah habis dah..

InaYusoff said...

cik mah :

oo..yeke macam tu..mmg dorang dulukan camtu la ea..tapi camne lak kita yang bawak anak ni yang melasak bagai ni..jenuh plak nak layan anak kat situu...semalam betul2 hilang sabar...

diyana :

kan....takyah la sistem nombor bagai..kita plak bila dah ada nombor ni, automatik kita pk giliran akan ikot nombor.....

fiqah :

memang tengok tempat fiqah..sebab masa check up anak kat kampong, sekejap je...beby tak sempat nak meragam pon... ni kat kl, banyak sangat rakyatnye tapi kene pk la sesuatu kot, jangan nak pk SEMUA ORANG HARUS TUNGGU...

misz sheyla said...

memang mcm tu kot...saya masa mengandung dulu mcm tu...lame gile menunggu...tapi untuk check up anak alhamdulillah cepat..sebab pegi belah petang...xramai orang

InaYusoff said...

sheyla :

dulu masa pregnant, memang pegi belah petang..sebab senang terus balik..dan orang pon tak ramai..

ni dengan safiyya..kene amek pagi..sebab asben takleh nak off petang hari...kene angkot bodyguard, tak larat nak kawal safiyya sorang-sorang...

MizzTina said...

Sy pernah g kk kul 2, siap kul 4.30.. hangennnnn je ms tu.. mujur husband coolkan.. skang g kk make sure sblm kul 2 dh terpacak, cpt la ckit siap..

InaYusoff said...

tapi kan..
prosedur dia macam dua jam menunggu itu pasti....

bertabahla kita..

nak pegi swasta, tak berapa nak mampu..kihkih

IntaNBerliaN said...

as salam, nak tanya, awak tak join mega giveaway saya tu kan?

TQ :)

InaYusoff said...

wsalam intan..\

tak join..
*tutup muka..

mintak maap yee penuhkan komen..
;p

Mar Mansor said...

macam tulah selalu..biasanya memang 2 jam bertapa dalam tu

InaYusoff said...

kannnnnn....

bertapa kalau sabar takpe..
ritu ilang sabar..
haha..

Hamelia Hamid said...

Normal kena tunggu sejam atau lebih...tapi kalau yang datang lambat dari kite tu yang buat kite naik angin tu huhuhu

Lea IsNawi said...

hehehe kena banyakkan bersabar
memang tak berapa suka pun g klinik kerajaan
kena menunggu je..huhu

InaYusoff said...

ye lea..
sabar itu kata kunci untuk check up di KK..
haha..

btw..
semoga selamat bersalin lea..

:)

Dinda Iva said...

saya sekarang amik appointment kul 2 kak...xramai org...sampai nurse panggil nama je..no malas nak panggil sbb xramai mana..hahahaha