Followers

May 20, 2015

Sampai Bila Kita Perlu Tunggu Lama di Klinik Kesihatan / Hospital ?

hari ni aku super duper geram nak mampuss..


hari ni nur safiyya cucuk untuk setahun enam bulan..temujanji pukul 8.00 pagi...tapi aku terlewat sampai...dalam 8.20 pagi baru sampai..daftar dan tunggu untuk check berat dan tinggi...


9.20 pagi baru dipanggil untuk check berat dan tinggi..sejam aku tabah menunggu...itu okey lagi..


lepas tu kene tunggu lagi.. kali ni untuk jumpe nurse...9.30 pagi aku letak buku....tunggu punye tunggu...tunggu dan tunggu....tak gak dipanggil... makin lame aku tunggu, makin apesal pulak orang yang baruu je letak buku ni, dorang lak awal dipanggil..bontot dorang yang tak panas lagi dah kene panggil...hati aku yang panas ni, lambat pulak dorang panggil.....


mendidih darah iollsss..dengan fikir nak pergi opis yang jauh dari rumah ni... makan mase jugak....


10.35 aku dah berasap....rase ringan je kaki ni nak g serbu..tapi sabar...tunggu lagi...tapi syaitannnn berjaya menghasottt.....


tunggu lima minit lagii...tak boleh tahan..aku ketuk pintu...aku tanye nombor giliran aku pulak bile...dah sejam dah aku tungguu.....dengan ngendong safiyya yang meliuk lentuk nak turunnn...mengamuk bagai..laki aku tak kose nak layan perangai haruk bini dia yang tak sabar sabar sangat ni....ape yang aku bebel kat nurse pon aku tak tahuuu butir dahhh.... -_-' .. ni kalau check BP, mahu tinggi darah akuu..


nurse boleh plak jawab : orang lain pon tunggu sejam lebih gak...


amboiii..memang korang punyeee prinsip, kitorang memang kene tunggu sejam lebih keee baru boleh jumpeeeee korang??....


aku tak kesah kalau memang turn aku untuk tunggu sejam ke dua jam ke...tapi yang aku panas sebab orang-orang yang baru letak buku, dah dipanggil duluu.... lepas tu aku lak berejam menunggu... ini tidak adil!..


dorang ingat keje kita memang untuk menunggu ke....dah la safiyya melasak bukan maen..tak terkawal acik dibuatnyee.. rase macam nak jadi singa dah kat KKIA tuuu..


lepas lima minit, nombor giliran aku pun naik....dan dan lepas tu, aku pun menyesal membebel dengan nurse tadik.....hahaha..rase macam nak mintak maap...tapi bila dia layan aku macam hendak tak hendak....maka malas le pulak....


sebab perasaan marah membara hari ni, aku lunch sampai dua kali, dekat rumah dah makan dengan asben tadi...sampai opis, Chairman plak belanje staff HQ nasi kukus ayam berempah, makan lagiii...


tolongjanganbagiakumarahnantiakutambahgemok..




Share: