April 7, 2015

Nur Safiyya | Rambut



Assalamualaikum..


Safiyya ni rambotnyeee kelinting....lepas tu bila makin panjang, maka makin lame makin mengembang, naik menggulung ke atas...tak tahan nengok rambot mengembang bagai......gitula penerangan.. ;p

chentadea.blogspot.com

kesian pon ye gak, sebab sekarang kan musim panas...jadi macam cepat peluh pulak...asek garu kepala je..padahal kutu dah takde dah....


tapi si comey ni, bukan nak ikat rambot..pantang orang sentuh rambot dia, cepat tangan dia menepis tangan kita....


chentadea.blogspot.com

tengok la gaya diaa...pantasss tangan nak mencabot getah...geram pulak rase hati ni...lima enam kali dok larang,tapi gigih jugak dia cabot getah tuuu...dia cabot, kita ikat balik...jadi kita guna kuase veto sebagai seorang ibu..jangan mengaku kalah...


dan...
akhirnya, jadila macam gambar sebelah tu..dia dah tak kose nak lawan kuasa veto ibu dia....tahan la dalam dua tiga jam...sebab lepas tu BAPAK dia pulak yang tak suke rambot anak berikat.....


tak paham aku dengan abah dia ni....nak pakai cekak or headband pon tak berkenan..nak ikat rambot pon tak berkenan.....kita yang rimass nengok rambot anak serabot gituuu...


-_-'..


chentadea.blogspot.com

aku suke bila rambot dia kering, ikat dan lihatla pokok kelapa rendang ni...cantek sangat merendang di kepala..kihkih..
Share:

8 komen:

cik mah said...

Azwa yg xberapa nk ada rambut ni pun..peluhnya beriya...lencunlah katil kalau die bring tu...huhu..

MizzTina said...

cntik klu budak rmbut kerinting ni..

InaYusoff said...

cik mah :

kan..
dah la musim panas sekarang....tu yang nak ikat je rambotnye tuu..

tina :

aah memang cantik ..diri sendiri pon suke tengok anak orang yang rambot kerinting..tapiiiiii bila anak sendiri..kita rase rimas lak sebab 24jam ngadap rambot dia yang kembang tuu.

:)

Anonymous said...

ina...alhamdulillah, cik piya dah takde kutu...tapi nak bagi tau jugak..pakar perbidanan yg hebat, dr hamid arshat ada klinik utk treatment kutu..especially budak2...kat tmn melawati ada satu klinik dia...klinik tu juga ada machine mcm vakum utk sedut kutu dan telurnya...boleh check di fb dr hamid arshat...rasa nya charge perkhidmatan ikut panjang rambut...

InaYusoff said...

ni kak sue ek?..

rindu akak..heheh..

besh nye boleh sedut kutu..rase macam kepala sendiri pulak disedut kutu..hih..

akak ni memacam tahu ek..

Anonymous said...

ye..kak sue :-)

Anonymous said...

klinikdrhamidarshat.blogspot.com

Anonymous said...

Dah jumpa tq ... www.facebook.com/liceninjamelawati