Followers

April 23, 2015

Tajuk Entry Gempak Kemaen...Padahal


aku kan..
aku kan semalam ada komen kat satu blog tu..
blog travel..
agak popular aku rase..
yela..rase je sebab semalam pon baru first time aku pegi sane..

seronok puleks baca entry beliau..
ayat selambe badak..
sempoi..

tapi ada sesuatu yang buat aku musykil pada satu entry dia tuu..

lalu aku pon sengaja-ngaja sempoi komen..
bertanyee..

tapi tak sangka lak boleh jadi HOT..
kahkahkah..

peliks aku..
ayat aku bukan menuduh..
hanye bertanyeee...
cara aku komen pon takdela kata SERIUS sangat..

kalau aku nak menganjing bagai pon..
aku komen gune ANONYMOUS jeeee teruss..
takyah la aku gune name aku..adoidoidoi..

kalau benda tu tak betul..
mungkin dia tak akan sentap camni..
dan mungkin dia akan balas dengan cara sempoi jugak..

paling-paling bangsat pon ignore je komen akuu....
takyah nak up entry dengan tajuk gempak..

bila masa aku cakap dia sampah pon tak tahu..
ke dia dah terase diri dia macam sampah..
#eh..

dan lagi satu...
dosa ni tak payah ko nak kene amik mesin kira nak kira dosa kau..
asal kau dah buat salah dari segi hukum agama..
maka kau tetap akan berdosa..
bukan aku yang kira dosa kau..
tapi ALLAH S.W.T..

budak kecik pon tahu benda tu berdosa...

aku komen balas kat entry tuu..
tapi dia tak publish..
kahkahkah lagi sekali..

lantak kan je laaa..

cume aku rasee macam..

kau blogger POPULAR..
tapi cara kau layan KOMEN aku macam baru semalam kau sign in BLOGGER...

nampak macam kau gelabah tetek taip entry tersebut...

-akubloggertakpopular-


Share:

April 9, 2015

Grup Wasap

kadang-kadang pening gak banyak grup wasap ni kan..

untuk opis je ada EMPAT grup wasap..

yang bff lain..
yang untuk satu department lain.
yang untuk grup gusip department lagi..
yang grup gojesss department pon lain..
bayangkan......

naseb baik untuk grup dua kebawah tuuuu tak berapa aktif sangat..

tambah lagi dengan grup family..
-adik beradik satu grup..
-sepupu sepapat satu grup..

dah ENAM dah grup daku..

tambah lagi dengan grup blok rumah sewa..

TUJUH Okeh..

tanpa sedar ada TUJUH...
hahaha..

sebenarnye ada LAPAN...

grup SEKOLAH RENDAH lagi satu..

tapi aku dah keluar dari grup tuu..

sebab tak berapa nak aktif dan aku rase aku tak MESRA alam..

lagipon, name je masing-masing dah beranak pinak..
tapi biasela ..
perempuan ni sikap tak puas hati dengan orang ni TINGGI ek?..

aku dok perbetulkan info kawan pon...
boleh dok kata aku tak hargai maklumat yang kawan bagi..
maklumat tu aku betulkan siap fakta lagi, boleh ke kata aku tak hargai..
sebab kita alert dengan maklumat dia la..kita nak perbetulkan...

acik tak paham...

kadang-kadang ada yang sembang up kan diri..
bajet diri bagoss..
kenekan member dalam diam...

lepas tu tak berapa minit..
ada je private wasap masuk..
tak berkenan dengan kawan tuu..
aku pun tak berkenan jugak...hahah..

kira macam kita banyak cakap belakang la..
tapi dalam grup kita melayan..

jadi aku rase tak happy untuk berada dalam grup wasap ni..

bila rase tak happy..
hati kita jadi tak berapa seronok..

jadinyee..

buat ape nak korbankan bateri henpon yang selalu low sebab notification yang tak henti-henti.....


Share:

April 7, 2015

Donat Ke Kuih Bom

hari ahad tu..
aku keputusan idea nak bagi safiyya makan ape..yang jenis kudap-kudapan..kunyah-kunyahan je...kalau yang menu utama..tak payah nak susah fikir...

roti lak lupe nak standby..jadinye sebagai ibu yang selalu sangat takot anak kelaparan..jadi memikir le nak buat sesuatu..

teringin nak buat donat..tapi marjerin lak tade kat rumah..tapi takpeee..kita gugel je ayat "resepi donat tak payah marjerin"..

maka dapat la satu resepi dari SINI ...

maka gigihla membuat...jadi tak jadi belakang kira..yang penting kita buat...


ni donat ke kueh bom..hahah..aku takde acuan..jadi nye ku bulat-bulatkan ajeee....tak salutkan dengan gula..jaga kesihatan...hehehehe.. .


cepiya yang pelik tengok kuih bulat-bulat...nak makan ke atau nak golekkan je kuih ni ibuuuu...


safiyya sekarang di tahap nak makan tapi main-main.....mak nye kene rajin la mengikut dia tawaf satu rumah dan kene ada satu kesabaran yang maha tinggi sebab sekarang dia dah pandai geleng kepala taknak makan tapi lepas lima minit rupenye dia still nak makan lagi...


Share:

Nur Safiyya | Rambut



Assalamualaikum..


Safiyya ni rambotnyeee kelinting....lepas tu bila makin panjang, maka makin lame makin mengembang, naik menggulung ke atas...tak tahan nengok rambot mengembang bagai......gitula penerangan.. ;p

chentadea.blogspot.com

kesian pon ye gak, sebab sekarang kan musim panas...jadi macam cepat peluh pulak...asek garu kepala je..padahal kutu dah takde dah....


tapi si comey ni, bukan nak ikat rambot..pantang orang sentuh rambot dia, cepat tangan dia menepis tangan kita....


chentadea.blogspot.com

tengok la gaya diaa...pantasss tangan nak mencabot getah...geram pulak rase hati ni...lima enam kali dok larang,tapi gigih jugak dia cabot getah tuuu...dia cabot, kita ikat balik...jadi kita guna kuase veto sebagai seorang ibu..jangan mengaku kalah...


dan...
akhirnya, jadila macam gambar sebelah tu..dia dah tak kose nak lawan kuasa veto ibu dia....tahan la dalam dua tiga jam...sebab lepas tu BAPAK dia pulak yang tak suke rambot anak berikat.....


tak paham aku dengan abah dia ni....nak pakai cekak or headband pon tak berkenan..nak ikat rambot pon tak berkenan.....kita yang rimass nengok rambot anak serabot gituuu...


-_-'..


chentadea.blogspot.com

aku suke bila rambot dia kering, ikat dan lihatla pokok kelapa rendang ni...cantek sangat merendang di kepala..kihkih..
Share:

Bonda | Harap Semuanya Selamat


Assalamualaikum..

dah lame tak cerita pasal BONDA...kalau dulu bebujang...selalu gak cite pasal bonda kat blog....pasal mak yang boleh masuk raja lawak...hihi..


mak memang selamba....tapi dalam selamba, kalau bercakap boleh tahan bisa gak telinga nak dengar.. ;p



hari ni mak ada pembedahan mata....harap semuanye selamat..tapi tadi dapat info dari adik..tak tahu boleh tak bedah mata sebab kencing manis mak tinggi... padahal makan roti je...tapi roti ponggggg tinggi gulanye kan...nak makan ape pon tak tau dah...dah cucuk insulin..i is risauuu...dah suruh adik beli roti breakthru..roti tu doc yang suggest....


dulu masa aku dalam pantang, mak dah laser mata...tapi bila jaga orang dalam pantang, maka diri sendiri pon kurang berpantang..kesian mak..jadi macam buat laser tu tak membantu langsung.....


aku jauh kat kolumpo..setakat boleh wasap dalam grup je dengan adik beradik nak tahu perkembangan mak....jauh tak la sangat la kolumpo-melaka...tapi ade sebab nape tak boleh nak balik...kang kalu cerita, kata meraih simpati pulak...huhu..biar je la aku je yang tahu sebabnyee...

chentadea.blogspot.com
zaman anak dara..kalau boleh nak berkepit dengan mak gini..tapi dah jadi bini orang, tak boleh nak gini selalu..

siapa yang taknak ada kat sisi mak bila mak masok sepital...kalau boleh, aku dah bedesup balik....teringin sangat nak ada kat sisi mak...tapi....


aku hanya dapat berdoa je supaya semuanye jalan lancar..aminnn...


aku jenis bukan orang yang nak tunjuk sangat depan-depan..nak apdet kat facebook pasal kasih sayang kat keluarga or kawan-kawan pon aku segan..biar je la hati aku je yang tahu...




yess..betul....aku harap sangat..........


Share: