March 3, 2015

Lambat


sejak ada anak ni...
punch card memang tak berapa nak cantek..
ade saje cuti, halfday, punch card merah...

last month je aku rase paling cantek aku nye punch card...
takde cuti n merah...
yang ada halfday sebab takot jem cuti thaipusam..kihkoh..

huwaaa...terasa sangat jadi pekerja yang tidak berguna...
malus sesangat...

semalam masok keje lambat..7.50pg cenggitu baru sampai..lewat 20 minit..
terlajak bangun 15minit..
selalu bangun 5.15pagi..
terlajak 5.30pagi..
kocoh kacah siapkan lauk untuk safiyya..
sudahnyee 6.30 baru gerak....

6.30 kalau gerak..
memang sarapan roti cicah jem kat area sungai besi..
-_-'


hari ni,
lagi haruu..10.45 baru ketok...sebenarnye awal bleh ketok..tapi disebabkan cari parking kat opis yang hazabedah azabnyeee....maka melajak lajak la waktu nak ketok...singgah pulak ke cafe, tak menyedau tak ketok lagi, boleh plak fikir nak isi perot dulu...-_-'..


hari ni lambat sebab safiyya dedau malam tadi..
pelik sebab dia macam susah nak tido..
lepas tu mintak minum air suam banyak kali..
dia panas kot..

masuk dalam buaian pon meragam..
nak pegang perot pon tak kasi...

last last turun balik..
tido atas lengan seperti biasa..
itupun meragam...

1.30pagi pon tak tido lagi..
aku dah rase weng gile..

dalam jam 4 terjaga..
cek suhu 37.7c..dedau kata orang kan...
amek cool fever..
letak kat belakang tengkuk dia..area bahu..

alhamdullilah suhu tak naik..
plan nak p klinik pagi ni amek ubat..
takot panasnye naik kat rumah pengasuh..
jadinye ku sambung la tido..
kate nak lewat g kejee antar anak ke klinik..
bukan klinik bukak jam 7 pagi.....
bangun awal pon rase jeles pulak nengok laki sedap tido..

bila cerita kat pengasuh nak bawak safiyya ke klinik..
dia offer nak bawakkan..
sebab klinik satu malaysia ado jo kat bawah rumah..tapi bukak pon 10.00 pagi
jenuh plak nak tunggu..

aku ingatkan bukak awal..
huhuhu..

jadi takpela..
mintak jasa baik pengasuh bawak ke klinik.
lagipon tadi check suhu dia 36.4..
dah tak dedau...

dah dua hari lewat ni..
aku dah pening nak bagi reason ape nak tulis kat punch card next month..

rase malu pon ada sebab masok lambat...


beberapa jam sebelum meragam...kemaen elok duduk atas carseat..takmo bangun..macam bossss...
Share:

2 komen:

MizzTina said...

sabar..ragam anak mmg mcm tu.. huhuhu

FiZ said...

Bila dah ada anak, macam tu pula kan. Takpela, bersemangat lah. Hehe