March 18, 2015

Kembali dengan Cerita Pergi Zoo Yang Boring


dua minggu diam tak berkutik aku depan dashboard ni..

boring..
tak tahu nak adpet ape...

meh la baca aku merapu pasal pegi zoo dengan gambar tak seberapa sebab asben asek cakap "jap..jap..kejap lagi baru amik gambar.."

hasil nye begini la..tak berapa keping..sekeping dua je kot...frust!...

aku sebenarnye malas nak pegi...bukan jenis nak tengok haiwan-haiwan sangat diriku..

tapi disebabkan asben beriya sangat...dan safiyya pon dah macam suke sangat nengok binatang terutamanya kucing..walaupun mane de kucing kot kat zoo...jadi kitorang gigihla plan nak pegi zoo....

chentadea.blogspot.com
malam sebelum, kene try dudukkan dia dalam stroller...tak mampu dah nak dokong-dokong...muka macam happy..rambot kelinting warisan ibu dan abah..krik krik ..

stroller ni dah lame kot tak gune..lepas beli, adalah sekali dua tiga empat kali guna...lepas tu simpan....

chentadea.blogspot.com
muka mak dan anak yang nak masuk Zoo..jam 6 pagi dah bangun nak buat bekpes....makan kenyang-kenyang sebelum masuk Zoo..dalam Zoo mahal nau katenyee...

nasib baik safiyya okey je bangun pagi...tak meragam..alhamdullilah...

chentadea.blogspot.com
dah besar anak ibu....


chentadea.blogspot.com
ini masa baru sampai Zoo...suke betol dok dalam stroller..tu la cara dia tunjuk minat kat binatang-binatang....siap dengan tangan...ingat semua binatang macam ayam ke boleh buat macam tu....


chentadea.blogspot.com
ini dah tahap tak boleh nak dok diam dalam stroller...menggelupur nak keluar taknak duk dalam tuu..

nak berjalan walaupun belum boleh berjalan lagi.....nak pimpin saje...mane tahan dok ulang alik satu tempat, jadinyee bila nak abes tengok binatang?..


pada pendapat aku kan...umur safiyya ni belum boleh sangat masuk zoo...sebab dia cepat nau boring....dan tak semua binatang dia nak tengok...sudahnye aku layan dia berjalan je dalam zoo tu...


# dah setahun empat bulan, safiyya belum jalan lagi uitt........guane tuu?..

Share:

4 komen:

MizzTina said...

ahaha..mmg xberbaloi klu bw time umur gitu.. diorg cpt boring..


xpe, pelan²..nt dh jalan, penat tau..

Lily Purple said...

nak gi zoo tunggu umo cam akim.. dah dpt kaki.. jenuh nak kejo... time tu baru die terujaaaa tgk mcm2 benatang....

okey.. nti nak bwk akim g zoo jugak la.. hehehe

InaYusoff said...

tina :

hihi....tahuu....tapi tak sabau dah nak nengok dia memenatkan mak dia ni ha..

lily : bawak la..atleast kita ada ektibiti untuk anak..takdela asek g soping kompleks jeee..hahaha..

azizah green line said...

betul...macam hakimi gak 1y6m..xle kenal lg binatang apa2..tggu besar dah pandai cakap baru leh p zoo