Followers

February 6, 2015

Buntu Nak Masak Apa Untuk Anak ..

aku dah bosan tahap maksima..

bosan tak tahu nak masak ape untuk safiyya untuk dihantar ke pengasuh....

balik-balik..

1) masak pindang
2) tauhu telur
3) sup ayam
4) tumis kentang letak telur letak suhun
5) sup tauhu (kadang-kadang)
6) sup campor
7) tomyam putih (kadang-kadang)

kadang-kadang tambah ikan goreng atau telur dadar...

itu je laaaa..

pening nak fikir....

dah le ibu nye tak pandai masak sangat...dah le anaknyeeee ituuu susah nak makan sekarang....makan tiga empat suap je dah luek luek balik...roti pon taknak sekarang ni......susu pon kurangggg...risau betul!..

-_-'




Share:

5 komen:

cik mah said...

Try wat westernlah pulak...azwa memula xno pasta..br first time try...esoknya bg lagi..wah..suka terus..nk resepi sup tauhu...hehehe

Suria said...

ina bagi email suria forward buku resepi hehehee.

suria pun buntu, since dhafea dh xmau sup. kekadang bekal tu bwk balik x sentuh langsung BS ckp dia xnak..dia mkn apa yg org lain mkn..

MizzTina said...

hahah..sm la.. kite pun buntu dh nk msk apa..

InaYusoff said...

cik mah :
if kat rumah memagn selalu bagi dia macaroni cheese or goreng..
tapi kat rumah pengasuh..takot benda tu tak kekal lame...

sebenarnye bukan sup tauhu...tumis tauhu je...hahaha...

tumis bawang putih dan bawang merah dan ikan bilis..

lepas tu masukkan air...dah didih masok la tauhu....lepas tu masok la daun kucai..siap...tu je pon..

eh jangan lupe masuk garam sikittt jeee...

suria :

tu la pasal.....same la..dia macam suke menyebok kat nasi orang lain...sikit orang sini nye..sikit orang sane nye..

pening..

InaYusoff said...

tina :
kita semua ni mak yang buntu...hahah..


suria :

saye da emel ke awak dulu..
ikot emel yang ada di profile blog tuu..