January 21, 2015

Perihal Pengasuh


dapat pengasuh yang selalu cuti ni memang penuh dengan ketensenan..

belum abes januari lagi dah apply empat hari cuti!...

kalau 12 bulan x 4 = 48 hari..

kelayakan cuti aku berapa jeeeee pongg..
abes tu cuti untuk diri sendiri camne?..


perlu ke cari pengasuh baru?..
memang boleh je cari pengasuh baru or masukkan je safiyya kat taska blok sebelah...

tapi masalahnye aku fikir lagi..
memikir lagi sebab dia jiran aku..jiran depan rumah..

camne ye nak cakap dengan dia yang kita nak tukar pengasuh?.
camne ye nak berhadapan dengan dia lepas ni if kita dah tak antar anak ke dia?..
camne ye..


gile menjaga hati orang tapi aku yang tensen balik..

Share:

7 komen:

MizzTina said...

fkr nk jg hati tu mmg pening.. tp kena gak fikirkan diri sendiri.. sy dl mcm tu gak.. sudahnya buat muka tembok je.. hahaha

Lynda Che Lah said...

asyik jaga hati org..
apakata kali ni jaga hati dan perasaan sendiri..
just said..
tp utk kemudahan semua, carilah pengasuh baru :)

Cik Puan Tqah said...

susah gak kalau asek apply cuti..alasan munasabah x? ckp la sy xde cuti banyak.. sorry cuti dah abes sy rs kene masukkan anak kt taska sbb taska buka..xpon ckp anak da besar nk bagi dia main ngn kwn2..

cik mah said...

Boleh..ckp yg yg hubs nk suh ank blaja sikit2...ao kat nursery ada blaja2...then ada ramai kawan2...klau asyik cuti pun payah..sbb bekerja kan...

Fiqah Feeona said...

Hanta kat tempat jauh sikit. jangan dekat. Bagi la alasan dekat dengan tempat kerja suami ke atau dekat tempat kerja sendiri ke...

InaYusoff said...

tina : hatiku hati tisuuu..nak buat muka tembok keras konkrit tu payah la jugakk..hahaha...takpe..mungkin pelan pelan akan ku bina konkrit.. ;p

lynda : nak cari pengasuh takde masalah..insya ALLAH ada..cume nak gitau dia tu je yang jadi masalah....huii..

tqah & cik mah: uwaaa..nak cakap tu memang payahhh...kalau cakap nak tukar pengasuh pon, mesti nak suh suami yang cakap nanti..tak sanggop..

fiqah : sebenarnyee .. berdoa sangat asben dapat keje tempat lain..dan kitorang leh move on ke kawasan lain..dan adaaaaa alasan sudahhh untuk tukar pengasuh..

-_-'


Suria said...

kalau suria pilih tukar pengasuh la gitu..byk nooo nak cutinya.
tp suria punya kes terbalik, kite pulak selalu ambik cuti..ekekeke

ckp je anak dah besar sikit ingat nk bg dia berkawan..hehehee