January 6, 2015

Nur Safiyya | Cucuk Setahun


banyak nau kekangan nak pegi cucuk imunisasi setahun ...
dengan safiyya demamnye..
dengan bizi di MAHA...
dengan bapak dia terlupe nak pegi ambil tarikh baru la...

dah nak setahun dua bulan..
baru dapat cucuk setahun..

dah la kene pegi sendirian membawa chenta hati omey omey ni..
apaknyee susah nak join kalau dapat check up waktu petang...

pasrah je nak bawah dia dari rumah ke Klinik..
tapi bila fikir balik,
kenapa greenwood boleh kujejaki dari cheras...
kenapa klinik di batu 9 cheras tu aku rase payah benauuuuu...

itu semua alasan nak apaknye teman jeee...
hikhik...


muka tensen kene dok dalam carseat...
monangeh okeyyy nak keluar...
pasang lagu YAHANANA baru diam..

lega sikit...

tapi kat klinik..
mendapatla aku dengan perangai aktif....
tak tentu arah dibuatnyeee..

itu belum berjalan lagi tuu..
kalau berjalan??..
fengsannnn...

berat safiyya hanyeee 7.9kg di usia setahun sebulan lebih..
tapiiii masih lagi di line putih..
lega sikit.....

time cucuk tu je yang nanges..
lepas nurse tarik jarum..
senyap teruss..

bagosss..
ciri ciri beginila yang kita nak...
sila up tang makan ubat pulak ye anak..
susah benau nak makan ubat...
bercintaaaaa........
-_-'


Share:

2 komen:

Diyana said...

darwisy pun baru cucuk setahun semalam...
sampai ke malam aktif kemain.. xnak tido... kesan ubat ke ape ke ntah nye dia tu... hahaha

InaYusoff said...

eh samelaa..

malam tuu pon aktif kemaen..
pengsan nak layan..
naseb baek la esoknye cuti..

hihi..