January 27, 2015

Bila Safiyya Da Mula Bergimnastik



hari tu asben tunjuk safiyya hisap ibu jari kaki..
siap melentik badan nak hisap ibu jari kaki..

aku malas nak layan siap balas "AH" lagi..

takde makne la bila anak hisap jari nak dapat adik..

anak sorang ni pon aku tak hadam lagi perangai dia..
tak paham lagi camne nak tidurkan anak..
tak paham lagi time bila nak bagi dia makan..
kalau boleh 24 jam nak suap dia makan..
takot anak lapar...

still ding dong deng pasal anak..
blur...

hidop sendiri pon tunggang langgang ada anak sorang..

buat keje rumah sengsorang pon,
boleh bikin hangin dengan asben..
yela...asek men gem COC je....
geram pulekss ati kita...

kalau anak dua, terus jadi hulk aku agaknyee..

bukan taknak tambah..
tapi nanti dulu..
dua tahun lagi kot..

sebok nau nak merancangkannn...
kalau ALLAH tak bagi teruss camne yee?..

setiap apa yang ALLAH aturkan untuk aku, aku tahu itu yang TERBAIK..

mane tahu entry bulan ni aku cakap BELUM MASA lagi..
tetibe entry next month ada tajuk - HAI, SAFIYYA BAKAL BERGELAR KAK LONG .. ;p
siapa tahu..

aku serik dengan CZER
aku serik dengan ulang alik check up hospital dan klinik yang kerap sepanjang mengandung..

dan paling utama..
kene fikir EKONOMI dulu...



-sebenarnye aku mengantuk tahap cipan ni..everyday begini...tu yang rajin nak menaip...nak buat keje, sistem lak slow nak mampusss..nak key in satu data pon, boleh buat aku terlelap....
Share:

4 komen:

MizzTina said...

mmg teringin tmbh, tp faktor ekonomi kann..mencekik je rs skang ni..

Fiqah Feeona said...

Yer la ekonomi sekarang tak membantu. Upah pengasuh je dah nak sama bayar rumah..itu untuk sorang. Kalau 2 org? 3 org?..

InaYusoff said...

tina :
tahu takpeeee...pk banyak kali ni......huuuu

fiqah : dari segala aspek, semuanyee memerlukan RM yang banyakkkk......tu yang memikir tentang nak tambah anak ni.. -_-'

Syaz Rozelt said...

As salam..lama tak jenguk sini..dah besar pun anak..pe yg ina cakap tu semua btol..tapi klu Allah nak bagi awal terima je la kan.. Insya Allah =)