December 22, 2014

Nur Safiyya | Setahun Sebulan


nur safiyya dah setahun sebulan sabtu lepas..


tapi aku still rase dia macam beby-beby sangat...
selalu anggap dia belum boleh buat itu buat ini..


contohnye..
masa sembilan bulan kot..
aku still rase aku perlu pegang botol susu dia..
tapi sebenarnye..dia dah boleh pegang botol susu sendiri..
;)


dah pandai ejas kaki kalau orang nak pakaikan seluar dan bukak seluar..
baju pon sameee...
kasot pon...pandai acu kat kaki..
nak pakai sendiri..tak pandai lagi..


tapi ikot mood la..
kalau mood nak bogel..
pampersss pon taknak pakaiiiiii.......


sekarang ni dia hebat dalam bab memanjat sofa dan kusyen...
tahu tahu dah ada atas sofa / kusyen..
pening acik...


pandai mengacah kita..
lagi kita kejar dia..
lagi dia merangkak laju laju..


oh..omey omey ku belum berjalan lagi..
setakat lima enam tapak ada la..
lepas tu sengih-sengih lantas terduduk..


dan sekarang jangan harap dapat tido kalau dia dah terjaga..
abes dikoreknye mata...ditariknyee rambot....
ditamparnyee pipi kita..


kejap benau masa berlaluu...
dah panjang dah anak ibu..
beso nyee idok sangat..
still slim gituu...

Share:

6 komen:

Diyana said...

kan... cepat nye masa b'lalu..
tau2 dh besar dh... (T_T)

InaYusoff said...

ye diyana..

kjp je..
bila dia berubah jadi panjang pon tak perasan..haha..

cik mah said...

Comelnyer...xlm lg mulalah die pot pet pulak..mesti cute

MizzTina said...

bestnya anak ms baby dl, huwaaa... cptnya anak membesar.. nt sekolah, pastu keje, pastu kawen.. hukhuk

InaYusoff said...

cik mah :
tula..tak sabar nak tunggu dia potpet tak berhenti...time tu mesti rase tensen dengau dia membebel jee..hahah..

mizztina : hoii..melampau la tu pk sampai ke situ sudahhh...sabauuuu...

InaYusoff said...

anonymous :
ala..tadi terdelete komen..laju nau tangan ni click...huhuh

camno nak bagi adik kalau cik piya tak kasi can ibu dah babah buat adik..hihi