December 16, 2014

Nur Safiyya | Abu pon Abu laa..

abu?

ibu sebenarnyee..

safiyya belum pandai lagi panggil ibu..

asek-asek abuuu..abuuu... -_-'

malam tadi kemaen ngadu kat ibu abah tak kasi yogurt...

"abuuu...abuuuuu"...sambil nanges-nanges...

tapi kalau abah....kemaen lagi...sikit sikit abah...

emak (pengasuh) pon dah pandai..

rasenyeee...emak la yang terawal dia sebut..mane tak awal, sebab perkataan emak tu berulangkali disebut-sebut oleh anak pengasuh..mustila dia pandai mengikut...redha je laa...



safiyya dengan jambulnyaa... ;p

kalau dulu, kemaen susah nak tumbuh rambot...sekarang rimas pulak tengok rambot dia...kalau boboy ni, dah lame ku botakkan...ini gegurl..kita kasi panjang rambot dia..

Share:

9 komen:

Diyana said...

darwisy nasib laa boy.. mmg selalu tarah rambut dia.... hahaha

cik mah said...

Besar dah..comel...le ikat rambut. Azwa pndai sebut abah...ummi..muka die terpinga2. Hehe

InaYusoff said...

diyana : hahah..senang..boboyyy tu je la penyelesaiannyeeee...

bila la dapat nengok anak kamu niii???

cik mah : lupe nak bli getah....jap g nak li getah...

haha...mesti tak sabar nak dengar azwa panggil ummi kan...mi..mi..

Shamsuddin Saberi said...

kene pkai Gel Brycream yang strong hold ni.....

Shamsuddin Saberi said...

kene pkai brycream cream strong hold ni....

Lynda Che Lah said...

Qoid panggil sy Abu dr pandai bercakap smpi umur 3 tahun..skrg si Qhalif pun sama..abu juga..sebab suku kata yang senang mmg start dr `A'..hehe..

InaYusoff said...

en. sudin : tak payahhh gune cream bagai dah tegak gituuu dah...

lynda : kann..sebenarnyee itu yang nak ditaip tadi..... suku kata A memang senang nak sebut..

Anonymous said...

ina....biarkan rambut tu panjang, mesti cantik.

anak abah la tu.....

InaYusoff said...

kak su : hihi..opecoz la kak nak biarkan panjangg..rasenye piya ni rmbot nye curly..lagi la tak sbar nak tunggu panjang..
:P