November 3, 2014

Mengandung Ke Idok?..



hampir dua bulan persoalan ni bermain kat kepala ni...

dua bulan okeh...
sejak hari raye ritu..
dok bergurau dengan emak..


tapi mak macam tak berapa nak gemau aku mengandung seawal begini...
yolaa..perot pon dibelah..dengan ada sakitnyee lagi...
tu yang mak kesian kat aku kot...


masa bulan puasa lagi la terasee 'eh aku mengandung ke ni'..
sebab...
ada rase gelombang beby menendang-nendang iolss selepas waktu berbuka...kikiki..


sebulan lepas pulak,
aku asek sakit kepala dan muntah-muntah...
selang dua hari..
mesti sakit kepala...


kat opis pulak..
asek mentido jee..
pantang takde keje..
elok je kepala ni landing atas meja..
tak boleh nak angkat mata ni..
*ini simptom awal masa ngandungkan safiyya..


makan pulak..
rase macam selera bebenau...
padahal ape la yang sedap kat cafe opis ni..
asek asek tiga serangkai...
bihun-nasigoreng-meegoreng
itu saje hari hari...
tapi tula yang aku belasah hari hari..
sedap pulak..
sampai adik praktikal tu cakap "tula kak..saye pon terperanjat nengok akak makan banyak tuuu"...
adoiii..malu i uollsssss...kahkah...


disebabkan taknak berteka teki tekuk..
dan rase takot pulak jadi ape ape pada kandungan if mengandung..
daku dengan rase tekad pergila membeli UPT...


dalam hati..
"macam mane kalau mengandung ni?"

macam mane..macam mane...

rase takot nak tengok double line...


dan keputusannya adalah.........


"SAYA TIDAK MENGANDUNG" ...


aku nak taip ALHAMDULLILAH pon tak sampai hati..


ALLAH LEBIH MENGETAHUI APA YANG TERBAIK UNTUK HAMBANYA

Share:

10 komen:

Lynda Che Lah said...

hehe..xtau nak ucap tahniah ke tak..ekeke..
xpe..Allah lebih tahu..bila waktu dan masa yang seuai

InaYusoff said...

kan lynda..

saye pon tak tahu nak cakap ape...

mane mane yang ALLAH dah tentukan buat saye..saye terima je dengan REDHA..

Anonymous said...

ina... pas ni aturcara kena le betul. tak mahu lagi gelabah tak tentu arah. kesian kat awak. take care.

InaYusoff said...

hehe..tenkiu kak..

kadang2 aturcara dah betul..

tapi bila ALLAH nak bagi...JADI gak kan kak?..

cik mah said...

Aaa...allah tau yg terbaik..cik mah pun slalu rasa gelombang2 mcm tendang2..hehe. padahal angin yg berombak dlm perut..

InaYusoff said...

heheh..
ke sebab kita macam dah terbiasa ada beby dalam perot mase ngandong??..

:)

misz sheyla said...

mcm x ready lg ni..hihi..kalau ada Alhamdulillah..kalau xde maknanya belum rezeki...Allah bg masa untuk luka baik dulu

InaYusoff said...

sheyla : memang tak ready lagi.....hihi..

betul tu...nak luka ni baek betul2...takot jadi kes lain pulak...

ziezah.com said...

jijah pon czer yunk.. hati nak preggy lg tplom ada rezeki.. kdg2 rasa takut gak sbb jarak rapat sgt pula nanti....

tapi kalau da kata ada rezeki terima inshaaAllah

InaYusoff said...

jiejah : sebab tu la jiejah..tak sedia lagi plus ada diabetis type 2...jadi la kene jarak...banyak benda kene fikir kalau nak ngandung dalam waktu terdekat ni..