September 25, 2014

Student Praktikal dan Tudung Labuh

kat cawangan aku ni..
ada sorang student praktikal..

bertudung labuh..

dia melabuhkan setiap tudung / shawl / pashmina yang dia pakai..
nampak comel,manis dan opecoz la cantik dan semestinye ayu..

since minggu kedua dia masuk..
memang dah sukeeeee sangat tengok gaya dia bertudung....

suke over tahuuuu..

labuh tapi tetap nampak style!..

sampaikan selalu gak la tanye dia camne pakai tudung / shawl / pashmina tuuuu...

aku ada keinginan begitu..
nak melabuhkan tudung..
nak menutupi aset yang ini..
dan yang paling penting nak menyempurnakan diri yang tak sempurna ini...

hari ni pakai shawl..
tapi kelautttttt rupe aku..
senget benget...

-__-'


dua hari lepas..
bisik kat dia dalam lift..
itupun lepas aku belek belek shawl dia..
hahaha..

over je aku ni..

"akak teringin nak pakai macam lin.."

dia balas..

"takpe kak..slow slow..."
sambil tepuk-tepuk bahu aku..

"lin pon baru je pakai masa kat poli..kat poli ramai yang bertudung labuh.."


tetibe aku rase sebak...ontah napo ntah...hahhahahaah..




Share:

9 komen:

Suria said...

kite pun pakai wide shawl harini tp nape tah td pagi je jd labuh dtg tgh hari semua kelaut senget benget...hahahhaha

dh ada anak ni pasal tudung semua serba serbi nak express, buat masa skrg paling pantas tudung bawal, seminggu iron terus bersidai..hihi ok pjg pulak komen..huhu

InaYusoff said...

haha..
takpe panjang komen..
suke..
tu maksudnye ikhlas bagi komen..
#eh..haha..

kamu okeh lagi le tuuu..
ada gak masa nak iron bawal seminggu..
ni kita terus amek tudung sarung...
dah le tudung sarung banyak yang pendek2..

Anonymous said...

ina... kayuh pelan2. ruang untuk menjadi isteri solehah ni mmg byk. cara pemakaian tu salah satu darinya. akak yg dh 40an ni pun labuhnya tu masih belum labuh lagi. satu hal lagi anak rambut punye le banyak. pakai inner sakit kepala. satu lagi bab aset tu.... kalu impaknya maksima... tudung labuh pun nampak juga maksima impaknya. moga dipermudahkan hendaknya.

InaYusoff said...

tang anak rambut tu same kak..
lebeh2 lgi kalau pakai tudung syria...
sampai budak laki tego la..
hhu..
maluuuuu..

doakan ye kak..

eamy milea said...

Semoga kita semua akan istiqamah...huhu..sama cam saya..kekadang tu...nak pakai hand sock pun rasa x selesa lagi.. :(

Dinda Iva said...

semoga Allah SWT permudahkan niat akak yea :)

InaYusoff said...

eamy : insyaALLAH eamy..nak memulakan satu satu perubahan memang agak susah kan...tapi kene yakin...

along : amin long.. :) .. slow-slow...nak berubah yang satu ni pon rase kene kuatkan hati..banyak lagi perubahan perlu dilakukan.....

Lily Purple said...

hye awak... lame tak komen... heeee

alhamdulillah... semoga dipermudahkan segala nya... kite pon same gak.. pakai tudung sarung tingkat2 tu... skang baru nak belaja pakai shawl, ley cover depan tu kan.... pastu belaja2 pakai stokin... huhu.. semoga di mudahkan semua la yerk.. untuk awak, saya n semua wanita2 muslim di seantero dunio.. hehe.. over kan komen ku ini.. hahaha.. bye..

InaYusoff said...

:)

alhamdullilah...
same la kita mohon dipermudahkan....

kan..cover depan tu yang penting...hahah...

bab stokin insyaALLAH..mohon saye jugak dibukakan hati...

over tak over..memang over pon komen...hahhaha