September 17, 2014

Sepuluh Tahun Makan Gaji Gomen

semalam genap sepuluh tahun makan gaji dengan gomen...

alhamdullilah..penuh dengan suka duka gelak tawa nangis gelak geguling asam pahit maung semua pakej ada...hahaha #hatikenakentalselaluwalapunakhirnye....


aku bukan masuk terus dapat tetap..kene susah payah amik juga title SEMENTARA dulu...lepas tu susah payah pulak untuk pergi interview jawatan TETAP.. rasenye banyak kali jugak...tapi bila result interbiu keluar, selalu hampa...nak nak pulak tetibe kawan baik #kawanbaikketikatuje dapat tetap pulak..lagi hampa rasenye


rase macam dah penah blog kan pasal kerja ni..tapi bila cari balik..tak jumpe..ke dah dilit?..


hari pertama masuk kerja dah terpijak taik kucin..eh..tanda apakah ini?..hikhik...tandanyee adalah nak dapat bos yang agak serius......tabah je hati ni...bos serius sangat...rase stress..lepas tu selalu kena outstation, tak sempat kemas beg..dah kene isi baju lain untuk next OS...ni part paling besh..dapat keluar masuk hotel bam bam kan badan...makan penuh pinggan...malusssssss bila ingat balik...orang kampung kan dapat makan kat hotel...menggelabah perot dibuatnye..hikhik..


tapi part bos tetap paling menakutkan...bos baik sebenarnye cuma dia serius lebeh..nak mintak cuti pon takuitttt.....padahal kalau mintak cuti pon, lulus semedang..takde pon dia nak soal banyak.....kadang kadang konon kerja banyak tapi sempat lagi dok chat kat alamak.com.my..aku berlatih kederasan menaip di alamak.com.my..:p..sampai kene tego la jugak dengan bos..tapi lepas tu dah pandai minimize bila bos lalu...... '-_- ..


lagi sebulan nak genap dua tahun dengan jawatan SEMENTARA...dapat pula surat tawaran tetap...suke sangat..walaupun orang lain last day kat induksi, kita baru dapat tetap...kita tetap sukeeee...lagi suke bila dapat kat cawangan yang sama.....hihi..dah rasa selesa kat cawangan yang sama walaupun bos begitu jugak....



selepas enam tahun dok bermaustatin kat satu cawangan tuuu..akhirnye berpindah jugak ke cawangan baru.....redha je la walaupun rasa sayang nak tinggalkan cawangan lama...ada kontroversi tapi takpola bondo dah lepas,takyah nak ditaip balik ye dok....apo nak buek SYMP je kita ni....


dan alhamdullilah...empat tahun sudah di cawangan promosi ni..berbeza dengan cawangan dulu..walaupun tak selalu dapat makan kat hotel..-_-' .. walaupun dah tak dapat breakfast dan lunch dan mengulau wif myBFF tapi aku tahu ada banyak kebaikan bila ditukarkan ke cawangan sekarang.....semua ada hikmah...think positif!..


makin umur dah meningkat ni makin banyak benda yang perlu kita fikirkan positif...walaupun kadang-kadang menyakitkan hati kita...kan?..




Share:

2 komen:

Diyana said...

wow lama nye..dh 10 tahun dh....
good luck utk tahun2 m'datang (^_^)
*majulah sukan utk negara* ttbe~

InaYusoff said...

haha..
tak dapat la maju sukan untuk negara..

bila dah keje gomen..
majula perot je banyak untuk negara..

kihkih..