September 10, 2014

antara layan anak atau perut suami

semalam..
memang hari yang stress dan sedey rasenye..

bukan pasal ape pon..

pasal kita ni nak masak untuk suami di rumah...
tapi anak menangis nangis suruh kita hadap dia..

mula mula safiyya nanges..
memang aku wat derk je biarkan dia dalam walker...
sambil fikir..mesti lepas tu dia diam..

tapi makin lama makin melarat pulak...

terus rase kesian kat anak sendiri..

ape punye ibu la ni ...
sanggop biar anak nanges sebab pentingkan perut abah...

tapi bila fikir balik..
tanggungjawab aku sediakan makan untuk suami...

dapat suami yang jenis makan kat rumah..
tapi kerja balik lewat malam..

ape nak kata...

menangis dalam hati malam tadi..


Share:

3 komen:

cik mah said...

Slalu juga macam tu...so..mmg skrng ni asal free je..siap2 kupas bwang semua...blend...masuk bekas...pastu ayam2 n ikan semua dah siap bersihkan tinggal nk masak je..klau x..mmg xsempat lah kan nk masak..mmg kesian tgok anak menangis je...

Anonymous said...

ina... akak sokong komen cik mah. indahnya hidup berfamily ni ialah kita boleh buat deal win-win. akak yakin safiyya bukannya hari2 camtu. jika tak sempat boleh buat nasi goreng power dgn telur mata atau mee/meehoon goreng. masak tetap kena masak... cuma kena buat variety dlm sajian. cuma kalu hubby tetap nak nasi dgn 2-3 lauk... ina kena le buat plan menu lebih awal. untung masak sendiri ni kita kawal quality dan boleh recycle. hari ni buat sup ayam... lusa sup yg sama boleh makan dgn meehoon. moga dipermudahkan.

InaYusoff said...

cik mah :

sebelum ni daku mmg tak reti guna bawang yang dah blend..tak pandai nak bajet banyak mana bila nk masak.....

tapi sbb macam ni la...dah start blend bawang..lantak la camne pon banyak mane..asal cepat..haha...

ayam dan ikan macam cik mah gak..bersihkan awal awal.....

tapi tu la..agaknye mak nye je yang panik lebeh..hikhik..

kak su : laki ina jenis makan yang simple je...cukup la satu lauk je....mmg pon agak2 kalau tak sempat sangat memang ina masak nasi goreng ke....macaroni goreng ke..

tapi bila tekak ni nak makan yang lagi besh..tu yang tak tentu arah sikit.......