Followers

August 14, 2014

Cuti Tahun Bagaikan Air .. Lajuuuuuuu........

baru bulan ogos..tapi cuti tahun aku dah tinggal sembilan hari..
pecah rekod tahun ni..


dulu masa belum kawen...cuti tahun boleh dibawak ke tahun depan or bawak ke cuti yang boleh dibawak time pencen tu...lupa dah aku ape namenyee...


yela..dulu nak mintak cuti pon, rasa takuittt....ntah ape ape...padahal cuti tu hak milik setiap insan ...


tapi tahun ni..cuti mengalir bagaikan air...lajuuuuuuuuu....kalau dulu takot nak mintak cuti..tapi sekarang rase segan pulak..segan sebab asek-asek muka ni je Emergency Leave (EL) .. EL okey..bukan cuti yang dirancang.....kadang-kadang half day pon ada..half day tu tak tau la macam mane kakak CC tu kira...


bukan sesaja cuti..anak sakit..pengasuh anak ada hal la...cuti yang dirancang lagi.. cuti malas nak bangun pagi -_-' ...


semalam masa meeting, memang rasa tak sedap hati..muka rasa panas je...emosional lebeh aku ni..takot takot nama naik dalam meeting..malu okey....tapi nasib baik la bos cakap "staff perempuan setakat ni OK"..

ok..


terima kasih kaum adam sebab lagi banyak masalah dari kaum hawa..














Share:

0 komen: