July 7, 2014

Puasa | Susu Drop

ini hasil pagi tadi.. pam jam 7.30 sampai le 8.15 ..

kesian kan.. :( ..

sejak puasa..gini la hasilnye..tak tahu le sebab puase or sebab safiyya sekarang ni dia terjaga waktu mak n pak nye sahur..jadi lepas sahur terus susukan dia...


walaupun pon safiyya bukan full susu badan..tapi kalau boleh nak lebihkan susu badan dari susu formula...bila dah jadi gini..frust la jugak..


bila dok gugel..(akukanratugugel).. rata-rata suh makan shaklee..yela yang apdet pasal tips susu drop di bulan puase ni pon orang shaklee.. aku dah try dah shaklee da dulu.....tak serasi dengan diri...









Share:

4 komen:

noorliana zamri said...

petua analah ,minum air hoclik semasa bersahur,pastikan minum air yang banyak...semasa bersahur...ana masa bersahur minum 1 liter air,kalau lebih lagi bagus...makan kurma...dan makan nasi ..cuba try mana tahu bertambah

EIKA said...

selalu ina pum dapat berapa?teruk gak drop ni...huhuhuhu,susu ika pon drop juga tapi xbyk la.still boleh cover untuk baby lagi.huhuhu...shaklee xsesuai juga untuk ika.setakat tambah tenaga ok la shaklee 2 ngan ika.tambah susu memang x pun!

InaYusoff said...

liana : saye dengan horlick tak jalan sangat...kalau dengan milo..baru jalan..tapi malasnyee nak minum milo waktu sahurrr...

kita mmg minum air masak banyak...tapi tak jalan gak..

*banyak nau lak tapinyee ye..huhu

eika : selalu kalau tak puasa..pagi pagi tu boleh dapat 4oz...tengahari pn dalam 4oz...

tak meriah sebab sebelah je yang banyak susu..yang lagi satu senduu..

Balqis said...

hai..sy pun cm awk..ank dh 1thn5bln tp still bf lg..sy pun drop ms puasa..
tp sy pump..walau dpt 1oz..
janji sy pump..
ni sy dpt dr kawan2..mlm sblm tdo..sy minum air byk2..walau nk kencingje kan..munim air suam..yup horlicks pun bole..susu kambing pun bole..
waktu sahur..sy mkn nasi la..haha..mn tahan xde nasi..pastu minum air suam..or milo panas n kurma..pastu minum air msk byk2..

yg penting kite pump... :)
inysallah